Британски учени ще следят разпространението на новия коронавирус и ще

...
Британски учени ще следят разпространението на новия коронавирус и ще
Коментари Харесай

Британски учени следят коронавируса за възможни мутации

 Британски учени ще наблюдават разпространяването на новия ковид и ще следят за зараждащи разновидности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

За да проучват вариантите на вируса, който предизвиква хиляди случаи на заболяването COVID-19, експертите ще употребяват геномно секвениране. Проектът е с присъединяване на редица здравни и научни институции, измежду които са Националната здравна работа и геномният институт " Сенгър ".

Изследователите ще съберат данни от проби от инфектирани пациенти в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, се показва в направеното от държавното управление изказване.

Този вирус е една от най-сериозните закани, пред които нацията ни се е изправяла напоследък, и е значимо в битката против него да разберем по какъв начин се популяризира ", споделя Шарън Пийкок от Националната работа по инфекциозни болести. Работейки в екипи на територията на страната, учените ще картографират и проучват цялостните генетични кодове на пробите от заболели от COVID-19.

" Геномното секвениране ще ни помогне да разберем заболяването и разпространяването й, ще ни даде насоки за бъдещо лекуване и ще даде информация за резултата от прилаганите лечения ", споделя основният теоретичен консултант на английското държавно управление Патрик Валанс.

При епидемии геномното секвениране може да помогне на учените да следят дребни промени във вируса в народен или интернационален мащаб, с цел да схванат по какъв начин той се популяризира и дали се появяват разнообразни варианти.

" Всички вируси натрупват разновидности с течение на времето, като при някои се случва по-бързо, в сравнение с при други. В случая на COVID-19 това е единствено началото, само че зараждащите вариации могат да бъдат проследени ", споделя един от участниците в изследването, Пол Кленърман от Оксфордския университет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР