Британски учени препоръчват да скачаме по шест минути седмично за

...
Британски учени препоръчват да скачаме по шест минути седмично за
Коментари Харесай

Учени препоръчаха да скачаме по шест минути седмично

Британски учени предлагат да скачаме по шест минути седмично за здрави кости, заяви в. "Дейли мейл ".

Само 30 подскока три пъти седмично могат да предотвратят остеопорозата. Това укрепва задоволително мускулите, с цел да предотврати изтъняването на костите, което настава с годините.

Д-р Галин Монтгомъри от университета на Манчестър е тествал упражнението с 14 дами на по 50 години. "Тези придвижвания са в действителност лесни и могат умерено да се вършат в къщи. Често ходенето не е задоволително за здрави кости. Надяваме се, че резултатите ни ще насърчат повече дами да вършат извършения за подсилване ".

Най-голяма изгода е имало от упражненията, при които се скача от полуклекнало състояние, като ръцете са повдигат нагоре, и при скачане от височина 20 см., добавя Българска телеграфна агенция

Изследователите не са измервали плътността на костите, само че натоварването при стъпването на земята е било доста. Като се комбинира с напрежението на мускулите, измервано с електроди, то е задоволително за подсилване на костите.

Според доктор Монтгомъри резултатът от подскоците е еднакъв на увеличение на костната компактност с 2 % годишно. Повече от 20 % от дамите, навършили 50 години, имат остеопороза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР