Британски учени предупреждават за нов и потенциално опасен вариант на

...
Британски учени предупреждават за нов и потенциално опасен вариант на
Коментари Харесай

Регистриран е нов опасен вариант на коронавируса

Британски учени предизвестяват за нов и евентуално рисков вид на ковид, който е по-устойчив на имунизациите за разлика от всички други разновидности на SARS-CoV-2, написа в. „ Дейли мейл.

В шиповидния протеин на новия B.1.1.529 са открити 32 разновидности, като няколко от тях по едно и също време затрудняват дейностите на антителата.

Досега са открити единствено 10 случая на новия вид. Три случая са открити в Ботсвана, шест в Република Южна Африка и още един в Хонконг, където вирусът е открит при мъж, дошъл от РЮА преди две седмици.

Засега няма информация, че новият вид B.1.1.529 може да бъде доста инфектиран и да се популяризира толкоз бързо, колкото преобладаващата сега вариация Делта.

Вирусологът от Лондонския имперски лицей Том Пийкок първи прикани да се обърне внимание на B.1.1.529. Според него този вид на новия ковид има " шиповиден протеин с в действителност ужасяващ мутационен профил ".

" Невероятно огромният брой разновидности демонстрира, че може да бъде причина за съществено безпокойствие, " счита Пийкок. Според него новият вид би трябвало деликатно да се следи, макар че откритите случаи към този момент са доста малко.

Други английски специалисти са на същото мнение, като акцентират, че способността на B.1.1.529 да се популяризира ще играе основна роля при определянето на евентуалната заплаха, която съставлява.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР