Британски учени предупредиха, че могат да се очакват още случаи

...
Британски учени предупредиха, че могат да се очакват още случаи
Коментари Харесай

Очакват още случаи на маймунска шарка във Великобритания, учените озадачени от вируса

Британски учени предизвестиха, че могат да се чакат още случаи на маймунска шарка през седмицата откакто броят на инфектираните на Острова достнигна 20 души.

Маймунската шарка не се популяризира елементарно сред хората, ето за какво учените са озадачени от зачестяващитe случаи и появяването им едновременно на разнообразни континенти. Вирусът може да се предава единствено персонално от човек на човек и то при непосредствен контакт, в това число полов.

Симптомите нормално са леки – главоболие, болежка в мускулите и отмалялост, само че маймунската шарка предизвиква също кожни провали, които пораждат вторични инфекции.

Шарлът Хамър, която е специалист по нововъзникващи болести в университета в Кембридж съобщи, че сигурно ще има нарастване на случаите във Англия по две аргументи. Първата е, тъй като здравните управляващи в този момент обръщат доста по-голямо внимание на болестта и наблюдават по-внимателно за случаи, тъй че такива ще бъдат открити още в ранната им фаза, като преди са били пропускани заради неправилна диагноза.

И втората, тъй като маймунската шарка има инкубационен интервал от една до три седмици, а това значи по-късно проявление на случаите.

Шарлът Хамър си изяснява разпространяването на вируса или с това, че той се е трансформирал по своята същина или податливостта на хората към него се е трансформирала. А най-вероятно, съгласно нея, може би се е основала „ съвършената стихия от условия “, което разрешава неговото нетипично бързо разпространение

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР