Британски учени посочиха плода на индийското хлебно дърво като най-доброто

...
Британски учени посочиха плода на индийското хлебно дърво като най-доброто
Коментари Харесай

Вълшебен плод може да реши въпроса с глада по света

Британски учени показаха плода на индийското хлебно дърво като най-хубавото решение за ликвидирането на глада в доста страни по света , оповестява в. " Дейли мейл ".

Растението е известно също като джакфрут . То може да размени доста типове зърнени култури , като по своята енергийна стойност може да се пребори даже със свинското месо.

По мнението на експертите зърната на индийското хлебно дърво съдържат огромно количество желязо , белтъци и калций , нужни за пълноценното действие на организма. При това плодовете на джакфрута имат непоносим усет, който няма нищо общо с екзотичните си събратя. Те миришат на изгнило и за използването им в ястията могат да се употребяват единствено отчасти.
Just had some jackfruit seeds. Delicious!
— Sophiah Yaa Fyah Bey (@FyahSophia)

Но макар този минус английските учени са на мнение, че джакфрутът ще стане неповторимо средство за битка с глада . Тези плодове могат да се подготвят по разнообразни способи, да се пекат, пържат и да се употребяват като съставен елемент от салати.
A single tree yields two to three tons of fruit each year that is rich in body-cleansing, hunger-satisfying fiber. With its naturally meaty texture, jackfruit is used in place of meat.
— The Jackfruit Co. (@TheJackfruitCo)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР