Британски учени от университета в Кембридж установиха, че консумирането на

...
Британски учени от университета в Кембридж установиха, че консумирането на
Коментари Харесай

Допълнителната порция плодове или зеленчуци снижава риска от диабет

Британски учени от университета в Кембридж откриха, че консумирането на една спомагателна порция плодове или зеленчуци на ден снижава риска от диабет вид 2 с 25 %, написа в. " Дейли мейл ".

За задачата не е нужно доста нарастване на тези артикули в дневното ни меню - нужни са единствено спомагателни 66 грама.
 зеленчуци iStock/Getty Images
Във Англия порцията плодове или зеленчуци е закрепена на 80 грама. Това се равнява на три супени лъжици варени моркови, на две глави броколи или на дребна ябълка.

Според научния колектив от Кембридж потреблението на плодове и зеленчуци, а не витаминните добавки, работят благотворно за предотвратяването на диабет от вид 2.
 

— Track News (@tracknewsng)

В изследването били изследвани медицинските данни на 9 754 души, страдащи от диабет тип-2. Те били съпоставени с тези на здрави хора от осем европейски страни.

При направения разбор се оказало, че хората с нараснала консумация на плодове и зеленчуци имат до 50 процентов намален риск от насърчаване на болестта, спрямо тези с по-ограничен банкет. Хората с дребна консумация се задоволявали с 274 грама плодове и зеленчуци на ден, а тези с висока - 508 гр. на ден.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР