Британски учени от университета „Уоруик“ успяха значително да ускорят процеса

...
Британски учени от университета „Уоруик“ успяха значително да ускорят процеса
Коментари Харесай

Зареждането на литиевойонните батерии може да бъде ускорено 5 пъти

Британски учени от университета „Уоруик“ съумяха доста да ускорят процеса на зареждане на литиевойонните акумулаторни акумулатори.
Промени в самите акумулатори съвсем няма. Създадена е нова методология за тестване на литиевойонните акумулаторни акумулатори. С нейна помощ се обясни, че сегашните стандарти за зареждането на тези акумулатори са занижени петорно. На процедура литиевойонните акумулатори устоят доста по-висока активност на заряда.

Според учените, до момента производителите преднамерено са понижавали опциите на батериите, тъй като са се страхували от гърмежи и самозапалване. Но до момента никой не е правил подробни проучвания на процесите при зареждането и никой не е мерил температурата непосредствено на електродите. Британските експерти направиха подробни проучвания и сътвориха нова технология, ускоряваща зареждането 5 пъти .

По време на работа и при зареждането се записва информацията за температурата на електродите и се прави мониторинг на работата на батерията. Новата технология дава опция за по-тънко управление и премерване режима на работа на батерията.

Новият способ дава опция за петорно ускорение зареждането на литиевойонните акумулатори, без възникването на изключителни обстановки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР