Британски учени оспориха ползата от затварянето на училищата, за да

...
Британски учени оспориха ползата от затварянето на училищата, за да
Коментари Харесай

Британски учени оспориха ползата от затварянето на училищата за борба с вируса

Британски учени оспориха изгодата от затварянето на учебните заведения, с цел да бъде спряно разпространяването на новия ковид. Според тя въздействието на тази мярка е прекомерно малко на фона на отрицателните резултати от нея, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Понастоящем доказателствата в поддръжка на затварянето на учебните заведения поради Covid-19 са доста слаби ", настояват учените от лондонския Юнивърсити колидж.

Данни от грипни епидемии демонстрират, че затварянето на учебните заведения " може да има относително дребен резултат върху вирус, който се предава елементарно като Covid-19 и е с ниски клинични прояви измежду децата ". Затварянето на учебните заведения обаче може да има " огромни стопански и обществени последствия ", пишат учените в сп. " Лансет: Детско и юношеско здраве ".

Изследователски модели на разпространяването на ковид предвиждат, че затварянето на учебните заведения като единична мярка може да предотврати единствено сред 2 и 4 на 100 от смъртните случаи и това е " доста по-малко от други ограничения за обществено разграничаване ". „ Необходимо е да бъдат премислени други, по-малко фрапантни ограничения за обществено разграничаване в учебните заведения, изключително в случай че ограничаващата политика продължи дълго ", прибавят експертите.

Моделите на разпространяването на Covid-19 поддържат затварянето на учебните заведения. " Единственото проучване, което го преглежда като независима мярка обаче предизвестява, че въздействието ѝ е относително едва, като се има поради, че в следствие се усилват контактите в дома и общността ", прибавят учените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР