Британски учени назоваха три всекидневни навика, които са способни да

...
Британски учени назоваха три всекидневни навика, които са способни да
Коментари Харесай

Тези всекидневни навици удължават живота

Британски учени назоваха три всекидневни навика, които са способни да понижат риска от възрастови болести и да удължат живота, написа Daily Express.

На първо място учените предлагат да не се злоупотребява със захар . Нейната висока консумация може да провокира възрастови болести на сърдечносъдовата система и диабет. Намаляването на наличието на захар в храната ще помогне да се забави стареенето, да се предотвратят нарушавания в метаболизма и да се усъвършенства общото здравословно положение.
ТОЗИ плод бори тромбите в кръвта и подсигурява дългоденствие
Този плод е скъп освен поради усета си, само че и поради позитивните си резултати върху здравето. Съдържа огромен брой потребни субстанции, кои...

Д-р Дейвид Синклер поучава да се одобряват по 1000 мг от антиоксиданта ресвератрол . Той се съдържа да вземем за пример в аленото вино и някои други артикули и се счита за натурален асистент в забавянето на процеса на стареене. Освен това ресвератролът оказва помощ в битката с рак, диабет, заболяванията на сърцето и затлъстяването.

Още учените предлагат да се приема витамин D , защото неговото равнище на наличие в организма е обратнопропорционално на риска от гибел. Той удължава живота и снижава риска от възрастови болести. Организмът го създава при попадането на директни слънчеви лъчи върху кожата. Но в интервала от октомври до март хората не го получават в задоволително количество, по тази причина е належащо да се приема във тип на таблетки.

По-рано учените от университета в Сидни откриха, че диетата може да бъде по-ефективно средство за профилактика на диабет, инсулт и сърдечни болести спрямо медикаментите. Изследователите са разкрили, че най-голямо влияние върху черния дроб оказва салдото на микроелементите и калоричността. Освен това използването на белтъчини и високото количество калории въздейства мощно освен на метаболитните пътища, само че и на фундаменталните процеси, контролиращи действието на клетките.
Най-добрите храни за закуска, които забавят стареенето
Диетолози споделят кои елементарни артикули могат да станат част от здравословната ви закуска. Те са положителни за целия организъм, както и с...

При високо равнище на консумация на белтъчини се развива окислителен стрес, когато се създават по-голямо количество дейни форми на кислорода, увреждащи клетъчните мембрани, белтъците и ДНК.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР