Британски учени и представители на фармацевтичната компания заявиха, че

...
Британски учени и представители на фармацевтичната компания  заявиха, че
Коментари Харесай

Стана ясно каква е страничната реакция, спряла изпитанията на ваксината на Astra Zeneca

Британски учени и представители на фармацевтичната компания „ ” обявиха, че стопират клиничните тествания на създадената ваксина AZD1222 в целия свят. Причината е появилите се при един от доброволците затруднения, заяви уеб сайтът „ Nature ”.
Представители на Оксфордския университет потвърдиха, че краткотрайно се прекратява набирането на доброволци за присъединяване в третата фаза на клиничните тествания на имунизацията, които трябваше да се проведат в Бразилия, ЮАР и Англия, съобщи БГНЕС.
 Още 200 млн. ваксини за COVID-19 резервира Европейската комисия Още 200 млн. ваксини за COVID-19 резервира Европейската комисия
Европейската комисия е постигнала договорка с шеста фармацевтична компания, този път BioNTech-Pfizer, за запазване на още 200 милиона дози...
По-рано през днешния ден беше обявено, че клиничните тествания на коронавирусната на компанията „ Astra Zeneca ” са прекратени заради вероятен нежелателен резултат при един от участниците от Англия.
Говорител на компанията съобщи, че " общоприет развой на инспекция " е довел до прекъсване на тестването. Той означи, че компанията " работи за ускорение на прегледа на този случай, с цел да сведе до най-малко евентуалното влияние върху времето на процеса на тестване ". Според представителя прекъсването на тестванията е " рутинно " и е належащо в такива случаи.
Представители на компанията не прецизират, какво се е случило с доброволеца и до каква степен това би повлияло на по-нататъшния ход на клиничните тествания.
Източник на „ Ню Йорк Таймс ” твърди, че става въпрос за напречен (трансверзален) миелит - остро инфектиране на гръбначния мозък, което от време на време се демонстрира при вирусни инфекции.
 България ще получи 2,3 милиона броя от имунизацията против COVID-19 България ще получи 2,3 милиона броя от имунизацията против COVID-19
България ще получи 2,3 млн. броя ваксини против COVID-19. Това стана ясно, откакто Европейската комисия подписа контракт за производств...
Учените акцентират, че за момента не могат да създадат безапелационна връзка сред тези странични резултати и действието на самата ваксина. Още повече, че клиничните тествания са прекратени, с цел да се организира без значение следствие от комисия, в чийто състав ще влязат водещи западни епидемиолози и биолози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР