Британски туристи са станали жертва на грубо отношение, придружено със

...
Британски туристи са станали жертва на грубо отношение, придружено със
Коментари Харесай

"Ще ти шибна един": Англичани се оплакаха от грубости в заведение в Слънчев бряг

Британски туристи са станали жертва на жестоко отношение, съпроводено със закани и удари от притежател на заведение в Слънчев бряг. Това се твърди в обява в обществените мрежи, съпроводена с видеоклипове от ранните часове на 29 юни, снимани от пострадалите (бел.ред. - малко преди публикуването на този текст, обявата към този момент беше недостъпна).

С " Дневник " се свърза Росен Георгиев, който споделя, че трима младежи са посетили заведение Beach Bar Mania в курорта. Той сподели, че е някогашен сътрудник на бащата на едно от девойките в компанията, която е разказала пред него за неприятната обстановка.

Сблъсък поради неверна сметка

На потегляне след посещаване в заведението младежите са поискала да платят сметката си с карта, само че момичето било таксувано вместо с 15 лева, каквато настояват, че е била цената на сметката, с 97 английски лири (220 лева.) Клиентите са поискали да анулират транзакцията и са предложили да я създадат отначало или да платят в брой, само че при опит да приказват със притежателя, той блъснал едно от момчетата в групата.

" После сядат умерено да обсъдят нещата и да оправят транзакцията, само че очевидно несъответстващ притежателят хваща и хвърля едното момиче на земята ", споделя Росен Георгиев, който разказва историята и във фейсбук и разгласява в обществената мрежа фрагменти от конфликта.

В един от видеоклиповете се вижда по какъв начин британците рзговарят с българин (който по информация на " Дневник " е брачен партньор на шефката на заведението) и го приканват да седнат на масата умерено и да обсъдят обстановката като упорстват всички да се държат благо и възпитано един с различен. След няколко апела да бъде спокоен и да седне, българинът декларира на британски, че няма да седне, а по-късно очевидно раздразнителен споделя на български: " След малко ще ти шибна един ", след което им крещи да млъкнат и ги гони от помещението.

" Вика се полиция, която идва и гледа клипчетата, почват единствено да се смеят и да пушат цигари. Няма арестувани, няма връщане на пари, няма опрощение даже ", разказва обстановката Георгиев, на който е била разказана.

Разминаване с полицията

В известие до " Дневник " той споделя, че е била извикана полиция, чиновниците на реда са гледали видеокадрите, само че не са създали нищо.

" Казали им да отидат да подадат тъжба в полицейското. Отишли и естествено никой не приказва британски. Казали им през днешния ден (29 юни през деня) отново да отидат. Днес отиват за повторно да видят дали някой инцидентно приказва британски език на морето... ", споделя още Росен Георгиев.

" Дневник " потърси Областната дирекция на полицията в Бургас с въпроси по тематиката като от там оповестиха, че и двете страни са поканени в районното ръководство в Несебър за изясняване на случая, само че от тях е получен безапелационен отвод.

" В патрулиращия екип и двамата чиновници приказвам британски, само че естеството на работата им, не допуска изясняване на проблеми на място. Ето за какво те са отправили покана към двете страни за посещаване в районно управление (на МВР) Несебър, само че не са получили удостоверение от поканените ", акцентират от полицията в Бургас.

" Твърденията, че едната страна - британски туристи са посетили районно управление (на МВР) Несебър за подаване на тъжба, само че са върнати, заради липса на преводач, не отговорят на истината. В районно управление (на МВР) Несебър на непрестанен режим работят квалифицирани преводачи от британски език и нито един жалбоподател не се връща без сигналът му да бъде взет под внимание ", показват още от полицията.

От там прецизират, че британските туристи изобщо не са посетили районното, което се виждало на записите от охранителните камери, ситуирани наоколо и в самото районно ръководство.

" Призоваваме, както жителите, по този начин и медиите, при разпространение на информация, касаеща полицейски дейности, да се базират на достоверни източници и да дават данни, кореспондиращи с обективната реалност. В противоположен случай се стига до тиражиране на погрешна информация, накърняваща професионалните дейности и имиджа на чиновниците на реда ", приканват от полицията в Бургас.

" Дневник " се свърза за въпроси и с Британското посолство по случая. От там дадоха отговор, че не са потърсени за консулска помощ по отношение на този случай, нито са уведомявани за други сходни произшествия и препращат за помощ и препоръки за английски жители, пътуващи до България да прочетат препоръките на уеб страницата на посолството.

" Дневник " потърси, само че не съумя да се свърже с шеф или лични на Beach Bar Mania, с цел да чуе и тяхната позиция по въпроса.

Потърсихме с спомагателни въпроси английските жители посредством Росен Георгиев, който изясни от тяхно име, че те не желаят да приказват с медии, защото до края на престоя им в България има още седмица и се тормозили от опити за разпра.

 Туризмът в България е все по-привлекателен за германците Туризмът в България е все по-привлекателен за германците
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР