Британски специалисти твърдят, че ако човек премерва теглото си два

...
Британски специалисти твърдят, че ако човек премерва теглото си два
Коментари Харесай

Свинско и винско! Как да не качим килца по празниците

Британски експерти настояват, че в случай че човек премерва тежестта си два пъти седмично през коледните празници, освен че няма да напълнее, само че може даже и да отслабне, заяви в. " Дейли мейл ". Добре е също да внимаваме по какъв начин се храним и да се движим сред трапезите.

Учените от университетите на Бирмингам и Лъфбъро наблюдавали 270 доброволци, най-вече дами на междинна възраст 44 години. Те ги разделили на две групи, като на едната дали препоръки по какъв начин да се предпазят от напълняване, а другата помолили да се храни както всекидневно. Доброволците от втората група напълнели малко, а от първата отслабнали с по 130 гр от ноември до януари.

Повечето хора преяждат на Коледа, като могат да обхванат даже 6000 калории за ден, три пъти повече от допустимото.

Сред рекомендациите на учените за участниците в проучването е било какъв брой да бягат или да вървят, с цел да изгорят калориите от избрани деликатеси. След чаша греяно вино да вземем за пример човек би трябвало да се разхожда 33 минути.

100 грама печени картофи се изгарят с 27 минути вървене или 14 минути тичане.

Специалистите предлагат също да се храним едновременно, без значение дали два или пет пъти на ден, да избираме храни с по-малко мазнини, да не забравяме да се движим - 60 до 90 минути умерено натоварване на ден.

Много потребно е да заобикаляме препълнените чинии, да не си сипваме в допълнение, да акцентираме на зеленчуците.

Добре е да не забравяме, че напитките са калорийни бомби, без значение дали плодов сок или алкохол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР