Британски шпиони се опитват да защитят работата по ваксините срещу

...
Британски шпиони се опитват да защитят работата по ваксините срещу
Коментари Харесай

Шефът на MI5: Британски шпиони защитават работата за ваксини срещу COVID-19

Британски шпиони се пробват да защитят работата по имунизациите против COVID-19 от враждебни сили , които се стремят или да откраднат, или да саботират данни от проучвания в конкуренцията за световната премия за ваксина, която може да обезпечи имунитет, съобщи шефът на MI5 в сряда, представен от " Ройтерс ".

Кандидатът за ваксина на Оксфордския университет , който е лицензиран за AstraZeneca, е в късен стадий на тествания , до момента в който претендентът за ваксина, създаден от " Импириъл колидж Лондон ", е в ранен стадий на клинични тествания.

" Очевидно е, че световната премия за първа използваема ваксина против този гибелен вирус е огромна , тъй че бихме очаквали, че редица други страни по света ще бъдат много заинтригувани от това проучване ", разяснява генералният шеф на службата за сигурност (MI5) Кен Маккалъм.

Маккалъм съобщи, че има редица закани против създаването на ваксини . " Предполагам, че имаме две неща, които търсим: опити или за кражба на неповторима интелектуална благосъстоятелност , която е генерирана в това проучване, или евентуален бойкот на данните. Вторият риск е опцията някой да се опита да засее подозрение по отношение на проучванията. "

Британският народен център за киберсигурност съобщи през юли, че хакери, подкрепяни от съветската страна, се пробват да откраднат ваксини и проучвания за лекуване на COVID-19 от университетски и фармацевтични институции по света.

Над 150 евентуални ваксини се създават и тестват в международен мащаб , с цел да спрат пандемията на COVID-19, с 42 в опити при хора, съгласно Световната здравна организация (СЗО).

Маккалъм, разузнавач от кариерата , който е учил математика в Глазгоу, преди да прекара повече от две десетилетия в MI5, съобщи, че Обединеното кралство е изправено пред голям брой закани , вариращи от възходящия крайнодесен тероризъм до китайския стопански шпионаж. " Крайно дясната терористична опасност не е в същия мащаб като ислямистката екстремистка опасност, само че нараства ".

От 27 заговора, осуетени във Англия, осем са от десни екстремисти , сподели той, добавяйки, че MI5 също се бори с все по-тежкия шпионаж, финансиран от страни .

" Различните закани от съветски, китайски, ирански и други настоящи играчи нарастват по тежест и трудност. "

Китай се опита да хакне търговски чувствителни данни и интелектуална благосъстоятелност, както и да се намесва в политиката, сподели той. Англия е осуетила китайския скрит план за шпионаж, ориентиран против Европейския съюз , добави той и не даде повече детайлности.

Маккалъм отбрани MI5 за ролята в следствието на допустима интервенция на Русия в референдума за Брекзит през 2016 година, казвайки, че не е открито нищо от огромно значение.

" Терористичните офанзиви постоянно, без изключение, провокират гадене. Винаги когато телефонът ми звъни късно вечерта, стомахът ми се свива , ако това е един от тези ужасни моменти ", разяснява шефът на MI5.
 AstraZeneca и Оксфорд възобновяват тестванията на ваксина против Covid-19
AstraZeneca и Оксфорд възобновяват тестванията на ваксина против Covid-19

Клиничните проби бяха спрени поради напречен (трансверзален) миелит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР