Британски шофьор се призна за виновен за убийството на 39

...
Британски шофьор се призна за виновен за убийството на 39
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за виновен

Британски водач се призна за отговорен за убийството на 39 души, открити мъртви в хладилен камион в Есекс, югоизточна Англия, оповестява AFP.
Мъжът от Северна Ирландия Морис Робинсън, 25-годишен, беше задържан малко откакто през октомври в камион в индустриална зона в Грейс, източно от Лондон, бяха открити телата на 31 мъже и 8 дами - всички жители на Виетнам на възраст сред 15 и 44 години.
Камионът дошъл с ферибот от белгийското пристанище Зебрюге в ранните часове на 23 октомври, превозвайки жертвите, измежду които две 15-годишни момчета.
Полицията повдигна обвиняване на петима мъже, които се явиха на виртуално чуване по Skype през днешния ден.
Робинсън към този момент един път се призна за отговорен в скрит план за подкрепяне на противозаконна имиграция и придобиване на незаконно имущество.
Британецът с румънско родословие Георге Ника, 43-годишен, отхвърли 39-те обвинявания за ликвидиране, а другият румънец Александру-Овидиу Ханга, 27-годишен, отхвърли обвиняването в скрит план за подкрепяне на противозаконна имиграция.
Кристофър Кенеди, от Северна Ирландия, по-рано отхвърли обвиняванията в интрига за подкрепяне на противозаконна имиграция, до момента в който от 37-годишния Валентин Калота не беше поискано да се произнесе по обвиняването в интрига за подкрепяне на противозаконна имиграция.
Прокурорът Уилям Емлин Джоунс сподели пред съда, че против Кенеди и Робинсън са предявени обвинявания в трафик на хора.
Мигрантите са платили на контрабандистите до 40 000 $ за рисковото пътешестване, голяма сума във Виетнам, където годишният приход е към 2 400 $, съгласно Световната банка. 
Вижте още:
Нови арести по делото за камиона-ковчег в Есекс 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР