Британски съдия реши да оттегли обвиненията срещу природозащитничката Грета Тунберг,

...
Британски съдия реши да оттегли обвиненията срещу природозащитничката Грета Тунберг,
Коментари Харесай

Британски съд отхвърли обвиненията срещу Грета Тунберг

Британски арбитър реши да отдръпна обвиняванията против природозащитничката Грета Тунберг , която беше съдена в Лондон за нарушение на публичния ред по време на проява против петролната и газовата промишленост в английската столица през октомври предходната година, съобщи Агенция Франс Прес.

На втория ден от процеса съдията в Уестминстърския магистратски съд постанови, че полицейските чиновници, отговарящи за защитата на демонстрацията, са сложили " противозаконни " условия и не са били задоволително точни при даването на инструкциите си на 21-годишната шведка, която беше съдена дружно с още четирима стачкуващи.
 БГНЕС
Общо 26 деятели бяха задържани на 17 октомври за нарушение на достъпа до Energy Intelligence Forum - конференция с присъединяване на най-големите петролни и газови компании в първокласен хотел в английската столица.

Младата активистка беше измамен под отговорност за това, че не е изпълнила заповед на лондонската полиция да не блокира достъпа до хотела , в който се организираше конференцията.

Но изискванията, при които е извършена демонстрацията, са били " голословно наложени " от полицията на присъстващите на мястото деятели, а други ограничения " са били налични и е можело да бъдат приложени ", съобщи арбитър Джон Лоу.
 БГНЕС
Следователно " всеки, който не е спазил тези правила, не е направил закононарушение " , добави той.

На предходното чуване през ноември Грета Тунберг не се призна за отговорна , както и останалите четирима деятели , които се явиха дружно с нея . Тя бе застрашена от оптималната санкция от 2500 паунда.

Грета Тунберг , която закупи международна популярност с " Училищните стачки за климата " на 15-годишна възраст в Швеция, постоянно взе участие в сходни демонстрации.
През октомври тя беше санкционирана за блокиране на пристанището на Малмьо в Швеция.

Миналия уикенд тя взе участие в шествие в Южна Англия против разширението на летище Фарнбъро , което се употребява най-вече от частни самолети. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР