Британски съд реши, че емирът на Дубай шейх Мохамед бин

...
Британски съд реши, че емирът на Дубай шейх Мохамед бин
Коментари Харесай

Британски съд: Емирът на Дубай е отвличал дъщери и заплашвал бивша съпруга

Британски съд реши, че емирът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е наредил да бъдат отвлечени две от дъщерите му и е провел акция за заплашване против някогашна брачна половинка, оповестиха международните организации.

Съдия Андрю Макфарлейн сподели, че е приел за потвърдени серията от обвинявания, отправени от някогашната брачна половинка на шейха - принцеса Хая, по време на борбата за настойничество върху двете им деца в лондонския висш съд.

След като изслуша обширните показания на очевидци, съдът откри, че шейх Мохамед е виновен за отвличането и насилственото връщане на две от дъщерите му.

Сред обвиняванията са, че:
шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е наредил щерка му Шамса, тогава 18-годишна, да бъде отвлечена упоена от улиците в Кембридж през 2000 година и да бъде изпратена в Дубай, където остава затворена. Отхвърлена е била молба от полицията в Кембридж да посети Дубай, с цел да проверява нейното похищение. шейхът наредил и дребната на Шамса - Латифа, също да бъде отвлечена от транспортен съд в интернационалните води покрай Индия от индийски сили през 2018 година и върната в емирството. Латифа направи два несполучливи опита да избяга от фамилията на татко си, през 2002 и 2018 година След първия опит беше затворен от татко си в Дубай за повече от три години. От кораба е била отвлечена при втория опит. Върната в Дубай тя остава под домакински арест.
Съдията откри изказванията й за тежко физическо принуждение (изтезания), направени от Латифа във видеофилм, за достоверни.

В оповестените през днешния ден правосъдни решения арбитър Макфарлейн също приема, че шейх Мохамед " продължава да поддържа режим, при който и двете млади дами са лишени от независимост ".

Съдията приема и че шейхът е подложил принцеса Хая на акция за заплашване, поради която тя се е страхувала за живота си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР