Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в

...
Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в
Коментари Харесай

Професор: Не отстъпвайте място на възрастните в градския транспорт

Британски професор предложи да не отстъпваме място на възрастните в градския превоз, тъй като това е нездравословно за здравето им, заяви в. "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.
Стоенето е потребно за възрастните и не е добре да ги насърчаваме да са по-малко дейни. Роднините би трябвало да упорстват възрастните им близки да се качват по стълбите, вместо да взимат асансьор, да вървят на пазар и да носят сами торбите с покупките.

Проф. Мюир Грей от Оксфордския университет прикани пенсионерите да се стараят да останат физически дейни и да не се трансформират в задължение за здравната система. Според него най-възрастните би трябвало да вървят най-малко по 10 минути дневно.

Изследвания откриха, че единствено 2% от възрастните хора, извършват рекомендациите за придвижване. Ортопедът Скарлет О'Мали сподели, че на напредналите години не би трябвало да се гледа като на "време за отмора ". "Хората би трябвало да са дейни, без значение какъв брой възрастни са. Те би трябвало да са движат повече ", настоя тя.

Всеки възрастен би трябвало да има най-малко 150 минути умерена физическа интензивност седмично и да прави извършения за главните мускули (крака, ханш, тил, стомах, гърди, плещи и ръце) най-малко два пъти седмично.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР