Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в

...
Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в
Коментари Харесай

Отстъпването на място на възрастните в градския транспорт е вредно за тях

Британски професор предложи да не отстъпваме място на възрастните в градския превоз, тъй като това е нездравословно за здравето им, заяви в. " Дейли мейл ".

Стоенето е потребно за възрастните и н е е добре да ги насърчаваме да са по-малко дейни . Роднините би трябвало да упорстват възрастните им близки да се качват по стълбите, вместо да взимат асансьор, да вървят на пазар и да носят сами торбите с покупките .

Проф. Мюир Грей от Оксфордския университет прикани пенсионерите да се стараят да останат физически дейни и да не се трансформират в задължение за здравната система. Според него най-възрастните би трябвало да вървят най-малко по 10 минути дневно.

Изследвания откриха, че единствено 2% от възрастните хора, извършват рекомендациите за придвижване . Ортопедът Скарлет О'Мали сподели, че на напредналите години не би трябвало да се гледа като на " време за отмора ". " Хората би трябвало да са дейни, без значение какъв брой възрастни са. Те би трябвало да са движат повече ", настоя тя.

Всеки възрастен би трябвало да има най-малко 150 минути умерена физическа интензивност седмично и да прави извършения за главните мускули (крака, ханш, тил, стомах, гърди, плещи и ръце) най-малко два пъти седмично.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР