Британски принц се жени за американска актриса – приказната сватба

...
Британски принц се жени за американска актриса – приказната сватба
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Британски принц се дами за американска актриса – приказната женитба ще прикове пред екраните феновете от целия свят през днешния ден. Принц Хари – внукът на кралица Елизабет Втора, шести подред за наследството на трона – и Меган Маркъл – звезда от сериала " Костюмари ", щерка на бял и чернокожа – ще се оженят през днешния ден в замъка Уиндзор.

Най-важното

Церемонията ще стартира в 14:00 българско време в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор на към тридесет километра от Лондон. След нея младоженците ще преминат с карета по улиците на градчето и ще се върнат в замъка, където ще се организира банкет с 600 посетители, на който хазаин е кралицата. По-късно вечерта е вторият банкет, домакинстван от принц Чарлс, в резиденцията " Фрогмър хаус " – на него ще бъдат 200 най-близки другари.

Принц Уилям ще бъде кум на брат си, връщайки му услугата. Маркъл няма да има кума, защото не е желала да избира всред най-близките си приятелки. Шаферките и шаферите ще бъдат деца на близки на младоженците, като измежду тях ще са принцеса Шарлът и принц Джордж.

Тортата, цветята, музиката

Сватбената торта ще бъде дело на калифорнийска сладкарка, позната на булката. Клеър Птак има пекарна на име Violet Bakery в Лондон и преди време Маркъл я е интервюирала за начин на живот уеб страницата си The Tig. Птак употребява сезонни и органични съставки в сладкишите си. За празничния мотив тя ще направи торта с лимон, бъз и маслен крем, а украсата ѝ ще бъде от свежи цветя.

Фотогалерия: Кралската женитба в лего версия >

Украсата за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще се състои от бели рози, божури и напръстничета. Тя ще бъде дело на лондонската цветарка Филипа Кредък, оповестиха от двореца Кенсингтън. В декорацията ще има и клони от бук, бреза и габър от парковете на двореца. След сватбата цветята ще бъдат раздадени на благотворителни организации.

Ако слуховете, че Елтън Джон и " Спайс гърлс " са били поканени, се окажат правилни, допустимо е празненството да стартира с техни шлагери.


Религията

Членовете на кралското семейство би трябвало да бъдат дейни в църквата, защото кралица Елизабет е глава на Англиканската черква. През март Меган бе кръстена от Архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби. Пак той ще организира церемонията.

Кой е поканен и кой не е

Сър Елтън Джон отсрочи два от концертите си в близки до сватбата дати поради " спор с разписанието ", а Мел Би от " Спайс гърлс " загатна, че групата ще участва. Булката е близка другарка с тенисистката Серена Уилямс и актрисата Приянка Чопра, тъй че те евентуално също са в листата с посетители. Хари пък поддържа топла връзка с вокалиста на Foo Fighters Дейв Гроул.

Около 1200 души – доста от тях известни с благотворителната си активност – също са поканени да гледат церемонията.

Фотогалерия: Къде ще се оженят Меган Маркъл и принц Хари >

От поканите обаче отсъстват политици – няма да участва нито американският президент Доналд Тръмп, нито Барак Обама, който е непосредствен с принц Хари. Британските политици също нямат предложения. Пропуснати са и братът и сестрата на Меган, която не поддържа връзка с тях от години. Очаква се и към 100 000 души да дойдат в Уиндзор, с цел да видят церемонията.

Ще има ли " принцеса Меган "

Когато Катрин Мидълтън и принц Уилям подписаха брак през 2011 година, тя стана Нейно кралско височество принцеса Уилям Уелски. Вероятно Меган ще стане Нейно кралско височество принцеса Хари Уелски. Причината: във вените и на двете не тече кралска кръв.

Заради това починалата сестра на кралицата бе принцеса Маргарет, щерка ѝ – принцеса Ан, а внучките – принцеса Беатрис и принцеса Южени. Обичаната от народа майка на двамата принцове не беше " принцеса Даяна ", а " Даяна, принцеса на Уелс " след развода. По време на брака ѝ купата бе " принцеса на Уелс ".

Семейството на Меган и папараците

Родителите ѝ Томас Маркъл и Дория Рагланд се разделят, когато Меган е на няколко годинки, и момичето е отгледано най-вече от майка си (Повече за бъдещата кралска тъща четете тук).

Меган има по-големи брат и сестра от предходните фамилии на татко си – Саманта и Томас-младши. Двамата използваха последните месеци, с цел да дават многочислени изявленията пред жълтите медии.

Фотогалерия: Коя е Меган Маркъл - приятелката на принц Хари >

Бащата на Меган – Томас, трябваше да я съпроводи до олтара, само че дни преди церемонията сърдечносъдови проблеми и разкрития, че е театралничил за сякаш папарашки фрагменти, го принудиха да се откаже от пътуването до Англия. В последна сметка дворецът разгласи, че принц Чарлс ще съпроводи Меган.

Сътрудничеството на Маркъл с клюкарски медии надали е зарадвало двореца Кенсингтън – кралското семейство таи злост към нападателните кореспонденти още отпреди трагичната гибел на принцеса Даяна, майката на принцовете Хари и Уилям. Самите те неколкократно са предупреждавали таблоидите да не нахлуват в персоналния живот на интимните им партньорки, когато натискът е прекосявал границите на допустимото.

Маркъл има и един предходен брак – с продуцента Тревър Енгелсън. Скоро след годежа ѝ той разгласи, че ще работи по сериал за мъж, чиято някогашна брачна половинка се омъжва за повторно за член на английското кралско семейство.

Кого го интересува

През 2011 година 24 млн. британци гледаха по малкия екран по какъв начин принц Уилям и Кейт Мидълтън подписват брак, чака се в този момент стотици милиони души по света да проследят и празника на дребния му брат.

Фотогалерия: Фенове на Меган и Хари спят под намерено небе в очакване на сватбата >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР