Британски престъпник е засечен от журналист от Острова да живее

...
Британски престъпник е засечен от журналист от Острова да живее
Коментари Харесай

Британски педофил учи циганчета у нас на английски език

 Британски нарушител е засечен от публицист от Острова да живее измежду деца в България, откакто излежава 15-месечна присъда за педофилия и напуща незаконно Острова.

Върху Даниел Ериксон-Хъл има към момента настояща възбрана за другарство с малолетни.

По следите на престъпно проявения дезертьор попада проверяващият публицист Пол Кениън от Би Би Си 4.

Даниел Хъл от лондонския квартал Плейстоу е наказан и излежава ефикасна 15-месечна присъда за педофилия през 2017 година Действащият свещеник е наказан за запазване на стотици нецензурен фотоси с деца на компютъра си.

Репортерът на Би Би Си 4 открива пастора педофил в Сливен, където той живее на независимост в ромската махала.

След осъждането си преди 2 години Хъл получава възбрана за другарство с деца, непридружени от родител или непосредствен възрастен човек. Забраната също по този начин не му разрешава да пътува в чужбина, без да уведоми авансово управляващите на Острова.

В цялостен прорез Хъл сега живее на независимост в България. От момента на идването си у нас той е качвал в интернет стотици видеоклипове с деца. По време на правосъдния развой през 2017 година пасторът е избран като " рисков за малолетните ".

По време на фотосите на кино лентата репортерът Пол Кениън и екипът му срещнали гневна опозиция от ромите в махалата, които ги замервали с камъни.

" Този човек (Даниел Хъл) по този начин надълбоко е обсебил ромите, че те го възприемат като техен брат и го пазят с всички сили ", споделя журналистът.

Стийв Фицпатрик от Лондонската полиция декларира във кино лентата, че е " ужасяващ " от обстоятелството, че педофилът контактува несмущаван с деца в България.

" Съответните управляващи във Англия са осведомени за случая, само че към този момент липсва нужната ответна реакция ", споделя служителят на реда. Нарушението на правосъдната заповед от страна на Хъал не се преглежда като закононарушение от българските управляващи и към този момент те могат единствено да го слагат под наблюдаване, добавя служител на реда Фицпатрик.

Пастор Даниел Ериксон-Хъл на два пъти се е укривал от английското правораздаване в България, откри инспекция на " Труд ".

Срещу него в родината му са били издавани две европейски заповеди за арест. В първата е посочено, че британският жител се търси от 13 октомври 2016 година, откакто не се е явил на правосъден развой по обвинявания за полова употреба на деца и детска порнография и компютърни закононарушения, до момента в който е бил под гаранция. Окръжният съд в Сливен привежда в осъществяване заповедта, след удостоверение от последната инстанция – Апелативния съд в Бургас. През ноември същата година пасторът е екстрадиран.

Втората европейска заповед за арест на скандалния свещеник е издадена от Англия през юли 2018 година По това време Даниел Ериксон-Хъл към този момент се бил открил още веднъж в страната ни, откакто изтърпял присъдата си в родината.

В заповедта се показва, че откакто излязъл от пандиза, пасторът не е записал в 3-дневен период персоналните си данни и адреса, на който може да бъде открит. Вместо това още веднъж напуща Острова, прецизираха от Окръжната прокуратура в Сливен. Втората европейска заповед обаче не е била изпълнена и Ериксон-Хъл не е бил задържан, защото действието, за което го изискват, не е нито закононарушение, нито нарушаване по българското законодателство.

Още при първичния престой пасторът се устроил в близкото до Сливен с. Самуилово. Там наел къща чартърен, спомниха си от кметството. Съседи подали против него недоволство, че контактува единствено с деца и това им се сторило съмнително. Доказателства за закононарушения обаче не са били събрани, дело не е било формирано и казусът не стигнал до съд, въпреки че пасторът бил арестуван от българската полиция по време на проповед.

Сега Ериксон-Хъл се е открил в 30-хилядния ромски кв. " Надежда " в Сливен, в най-бедната му, южна част. В гетото се приказва, че изначало си купил една къща, след това – още. Идвали му посетители от чужбина. Пристигнала и сестра му, жена на зрелост. Тя претърпяла бурна сантиментална история с локален юноша. Дали сестрата е още там, в квартала не споделят.

В " Надежда " не желаят да разясняват пастора и да го разискват пред външни хора. Някои от бедняците го обожават поради помощите, които им дава – било в пари, било облекла или други движимости. Май ги учел и на британски език и продължавал да проповядва. Чувало се, че доста обичал децата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР