Британски пастор с присъда за педофилия е бил задържан в

...
Британски пастор с присъда за педофилия е бил задържан в
Коментари Харесай

Арестуваха в Сливен осъден за педофилия британски пастор

Британски свещеник с присъда за педофилия е бил арестуван в Сливен през днешния ден, заяви " Фокус ", като се базира на публична информация от прокуратурата. Срещу него е бил подаден сигнал за блудствени дейности с малолетни в ромския квартал " Надежда " в Сливен. Мъжът е арестуван тази заран, против него е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура.

Пасторът Даниел Хъл е наказан на 15 месеца затвор за педофилия през 2017 година, само че съумява да напусне Англия, а по дирите му потегля проверяващия публицист от BBC Пол Кениън, открива го в ромската махала в Сливен, притиска го с неуместни въпроси и по-късно прави цялостен филм. Така казусът излиза на бял свят. От кино лентата на журналиста излиза наяве, че Хл е бил настоящ свещеник, когато се изправя пред съда за запазване на стотици нецензурен фотоси с деца на компютъра си. След като изтърпява наказването си, той получава възбрана да пътува в чужбина, без да уведоми авансово управляващите на Острова, както и да поддържа връзка с малолетни в отсъствието на техен родител. Хъл обаче съумява да напусне родината си и си купува няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на голяма респект. Жителите на ромската махала даже бранят с камъни своя любим, когато снимачният екип на BBC се появява там и се пробва да направи изявление с пастора.

Във кино лентата представител на Лондонската полиция декларира, че е „ ужасяващ ” от обстоятелството, че педофилът контактува необезпокоявано с деца в България. „ Съответните управляващи във Англия са осведомени за случая, само че към този момент липсва нужната ответна реакция ”, споделя още той.

След днешния арест на пастора, прокуратурата в Сливен ще желае задържане под стража за 72 часа.

Tonight in my @BBCfileon4@paulkenyonTV and I tracked down and confronted Daniel Erickson-Hull an on the run British paedophile who is evading British police in a deprived Roma community in Bulgaria. If you missed it the podcast is available here: https://t.co/JqI8EK2qU1

— Ben Robinson (@RobinsonBee) 10 септември 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР