Британски учени установиха, че в планетарен мащаб човечеството ще изчезне

...
Британски учени установиха, че в планетарен мащаб човечеството ще изчезне
Коментари Харесай

Ставаме канибали, ако храната на Земята изчезне

Британски учени откриха, че в планетарен мащаб човечеството ще изчезне след три години, в случай че храната напълно изчезне и всички ние се превърнем в канибали, написа уеб сайтът Лайф, представен от Българска телеграфна агенция.

Хипотезата е оповестена в списанието " Journal of Physics Special Topics ". В проучването се споделя, че в наши дни на планетата живеят над 7,6 милиарда души. Ако храната напълно изчезне, хората ще бъдат принудени да ядат себеподобните, предвижда Холи Греъм от университета в Лестър. Човешкото тяло съдържа към 125 хиляди килокалории.

Това е задоволително количество, което да достави сила на към 50 индивида в течение на едно денонощие. Учените предвиждат, че в първия ден на настъпването на тоталната хранителна рецесия, ще загине една петдесета от човечеството. Във втория - една петдесета от останалите живи и по този начин нататък. И по този начин до 1149-ия ден, когато ще изчезне цялото човечество.

За последните десетилетия експертите се натъкнаха на голям брой доказателства, че първите поданици на Европа са се хранели с месото на своите врагове. Но тази процедура била изоставена, защото канибализмът е бил неблагоприятен от енергийна позиция. Месото на огромните животни, измежду които и мамутите, е било доста по-калорично, спрямо човешкото. В процеса на еволюцията канибалите са измирали, за сметка на елементарните " месоядци ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР