Британски медии, сред които са Daily Mail, Daily Express, Daily

...
Британски медии, сред които са Daily Mail, Daily Express, Daily
Коментари Харесай

Британски медии за новата руска подводница: „Най-смъртоносното в света чудовище на Путин”

Британски медии, измежду които са Daily Mail, Daily Express, Daily Star и The Sun, разгласиха материали за новия съветски подводен ракетоносец „ Княз Владимир ”, спуснат на вода на 17 ноември в Северодвинск. Изданието Daily Mail назова подводницата „ най-смъртоносната подводница в света”. В публикацията се отбелязва, че „ Княз Владимир” е екипиран с 20 (реално са 16 - БЛИЦ) междуконтинентални балистични ракети Р-30 „ Булава”, които имат разделящи се бойни глави с мощ 150 килотона всяка.

Подводницата, наречена от английските медии " дълбоководното страшилище на Путин ", може да изстрелва ракети на разстояние до 9,3 хиляди километра и има работна дълбочина на потапяне до 400 м, което я прави на практика невидима за локаторите.

Според The Sun, Русия получи подводница, която доста превъзхожда аналозите от Съединени американски щати.

В изявленията се отбелязва, че американският съперник подводницата „ Охайо” носи 24 балистични ракети Trident II, имащи по-малка отдалеченост на обхват и по-малка работна дълбочина (360 м).

В мненията във форумите се разгоряха оживени полемики. „ Струва ми се, че те отидоха с години напред, когато става дума за сходни неща” – написа Solution.

„ Русия става международен водач и никой не го взема под внимание. Веднъж нашите водачи ще се договорят и това ще предизвика война срещу нея. Ние би трябвало да сме с Русия в един тим, а не да усилваме търканията, както прави Мей” – смята vivelo.

„ Питам се какъв е смисълът? Какво като ракетата доближи задачата минута по-рано? Нали в отговор ще дохвъри също такава ракета. По-добре е да насочваме ресурсите към развиване и да се ограничим в дребни противодействия. В нуклеарната война не може да има победители” – разсъждава leapingwolf.

„ Кназ Владимир” е четвъртият атомен съд от плана 955 „ Борей” и е първият осъвременен крайцер от поредицата „ Борей-А”. Той би трябвало да влезе в бойния състав на Северния флот през 2018 година В корабостроителницата „ Севмаш” се дострояват още четири подводни крайцера, спускането им на вода се възнамерява до 2022 година

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР