Британски мъже вземат плащания в размер на хиляди паундове, за

...
Британски мъже вземат плащания в размер на хиляди паундове, за
Коментари Харесай

`Предлагат до 10 000 паунда на англичани, за да се представят за бащи на деца с мигрантски произход

Британски мъже вземат заплащания в размер на хиляди паундове, с цел да се показват за татковци на деца на дами мигрантки, откри следствие на Би Би Си.

Разследването на програмата Би Би Си Newsnight разкрива, че на английски мъже са предлагани до 10 000 паунда, с цел да бъдат добавени имената им към актове за раждане, което дава опция на децата да получават английско поданство, а на майките опция за престояване в страната. Измамници употребяват Facebook, с цел да популяризират този бизнес и настояват, че са помогнали на хиляди дами по този метод. От Facebook реагираха с изказване, че сходно наличие просто е неразрешено по неговите правила.

Разследването на Би Би Си Newsnight открива, че измамата се случва в разнообразни общности във Англия, най-вече азиатски и африкански. Съществува мрежа от сътрудници в цяла Англия, които намират английски мъже за подправени татковци.

Измамата е открита от хора под прикритие влезнали по отношение на такива сътрудници. Ана Гонсалес, юрист експерт по имиграционни въпроси, е представена от Би Би Си да споделя, че този тип машинация е „ необикновено комплицирана и сложна за полицията “. Тя уточни, че в огромна степен това демонстрира какъв брой обезверени са тези дами и на какво са подготвени, с цел да си обезпечат право да останат в Обединеното кралство.

Ако мигрантка е в Обединеното кралство незаконно и роди дете от английски жител или мъж с позволение да обитава безсрочно, бебето автоматизирано получава поданство по рождение. Майката по-късно може да кандидатства за фамилна виза, която ще ѝ даде право да остане във Англия и на някакъв стадий да кандидатства за английско поданство.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР