Британски лекари обявиха, че са разделили успешно с няколко операции

...
Британски лекари обявиха, че са разделили успешно с няколко операции
Коментари Харесай

Британски лекари разделиха успешно близначета, свързани в главите

Британски лекари оповестиха, че са разделили сполучливо с няколко интервенции двегодишни момиченца, свързани в главите, заяви Ройтерс.
Децата - Сафа и Марва Ула, са изписани от лондонската болница "Грейт Ормънд стрийт хоспитал " на 1 юли, пет месеца след последната интервенция. Състоянието им постепенно, само че непрестанно се усъвършенства.
Последната интервенция, осъществена през февруари, е била най-сложната. Един от ръководителите на хирургическия екип - Дейвид Джей Дънауей сподели, че са употребявали авангардно съоръжение, в това число виртуална действителност, образна техника и триизмерно бързо правене на прототипи.
Така са снимали мозъците и кръвоносните съдове на децата и са възнамерявали и репетирали интервенцията, с цел да понижат до най-малко затрудненията.
Сафа и Марва Ула са родени в Пакистан през януари 2017 година Части от мозъците им са били общи - така наречен краниопагус. Подобни случаи са извънредно редки - по-малко от едно на милион раждания. Повечето бебета не оцеляват след първия месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР