Британски лекари мислят, че са документирали най-дългото боледуване от COVID-19

...
Британски лекари мислят, че са документирали най-дългото боледуване от COVID-19
Коментари Харесай

Най-дългото боледуване от COVID-19 е продължило 16 месеца

Британски лекари мислят, че са документирали най-дългото боледуване от COVID-19 у пациент със признаци и откриваеми равнища на вируса повече от 16 месеца - 505 дни, заяви Би Би Си,  представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31356
Пациентът е имал хронични болести и е умрял в болница през 2021 година

Подобни случаи обаче са редки, означават лекарите. Повечето хора се почистват от вируса, само че въпросният пациент е имал доста отслабена имунна система.

Човекът се заразил с новия ковид при започване на 2020 година, като имал признаци и заболяването била доказана с Пи Си Ар тест.  През идващите 72 седмици излизал и влизал в болница неведнъж - към 50 пъти, както за рутинни прегледи, по този начин и за лекуване. Всеки път пробата му бил позитивен.

Лекарите от Кралски лицей и болничното заведение " Сейнт Томас "   в Лондон означават, че съгласно лабораторните проучвания става въпрос за една и съща зараза, а не за разнообразни случаи на разболяване. Пациентът е получавал антивирусни медикаменти, само че не е излекуван.

Случаят е друг от " продължителния COVID-19 ", при който вирусът се почиства от организма, само че признаците не престават.

Подобни случаи са редки, само че значими, тъй като могат да породят нови разновидности. Това обаче не се е случило при този пациент, нито при другите деветима изследвани.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР