Британски журналист, автор на разкрития за принудителен труд в китайски

...
Британски журналист, автор на разкрития за принудителен труд в китайски
Коментари Харесай

Британски журналист обвини Пекин в лъжа след мистериозно съобщение в картичка

Британски публицист, създател на разкрития за насилствен труд в китайски затвор, където е бил арестуван, упрекна в неистина Пекин, който отхвърля изказванията, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Питър Хъмфри е създател на публикацията, разгласява в " Сънди таймс ", съгласно която шестгодишно момиченце от Лондон разкрило в коледна картичка, направена в Китай, вик за помощ от китайски пандизчия.

Авторът на мистериозното известие молел да приказва с журналиста Питър Хъмфри, който девет месеца бил арестуван в същия затвор.
Говорител на китайското външно министерство отхвърли напълно тази информация, като упрекна журналиста, че е измислил този " фарс ", с цел да " се изтъкне ".
Пред Франс прес английският публицист съобщи, че това е тъкмо от вида отговори, които би трябвало да се чакат от китайското държавно управление. " Може да се чака, че това ще бъдат единствено неистини ", когато става въпрос за правата на индивида, съобщи журналистът.

Хъмфри е задържан, до момента в който работи в Китай като частен проверяващ за фармацевтичния колос ГлаксоСмитКлайн. Остава в пандиза две години, преди да го освободят през 2015 година

Журналистът, виждайки писмото, съобщи, че е сигурен, че е достоверно, тъй като незабавно разпознал почерка. Той не желае да разкрие самоличността на създателя, страхувйки се от репресии. Според Хъмфри насилственият труд е наложителен в този затвор, въпреки че самият той не е полагал подобен труд.

Неотдавна администрацията на пандиза забранила на цзадържаните да изпращат пари на семесйтвата си, принуждавайки ги да поставят подобен труд, заплащан с 10-12 паунда на месец (12-14 евро). Нещо повече, пандизчиите не могат да разчитат на намаляване на наказванията без извоювани " точки за заслуги ", които могат да получат единствено посредством подобен труд.

Журналистът акцентира, че не упреква английската верига супермаркети Теско, която продава въпросните картички (междувременно изтеглени от продажба), тъй като, по думите му, за една компания в Китай е невероятно да разбере кой е на дъното на индустриалната верига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР