Британски изследователи-вирусолози изчисляват, че след 13 дни 250 000 души

...
Британски изследователи-вирусолози изчисляват, че след 13 дни 250 000 души
Коментари Харесай

Пандемията идва: До 13 дни 250 хиляди в град Ухан ще бъдат заразени с коронавирус

Британски изследователи-вирусолози пресмятат, че след 13 дни 250 000 души в град Ухан ще бъдат инфектирани с ковид. Британски специалист по предаването и еволюционната динамичност на инфекциозните болести разгласява документ с четирима свои сътрудници, в който се правят оценка параметрите на предаване на ковид от град Ухан, като резултатите от тяхното проучване са ужасяващи.

Д-р Джонатан Рийд прави оценка, че единствено 5,1% от инфекциите в Ухан са разпознати и че вирусът е доста по-вероятно да бъде излъчен по-лесно, в сравнение с SARS (тежък изострен респираторен синдром ) през 2003-а година.

Заедно с по-дългия инкубационния интервал, оценен на до две седмици (при SARS беше 2 до 7 дни), това ще докара до детонация в броя на случаите през идващите няколко седмици.

Д-р Рийд написа, че до 4-ти февруари "нашият модел предвижда, че броят на инфектираните хора в Ухан ще е по-голям от 250 000 (с период на прогнозиране сред 164 602 до 351 396 заразени) ".

Въз основа на моделите на пътешестване английските вирусолози предвиждат, че градовете с най-големите огнища на болест след Ухан на други места в Китай да бъдат Шанхай, Пекин, Гуанджоу, Чунцин и Ченду. Страните с максимален риск да внесат ковид пък са Тайланд, Япония, Тайван, Хонконг и Южна Корея.

Може би най-плашеща е оценката, че главният репродуктивен брой на инфекцията - което значи какъв брой хора ще бъдат инфектирани от всеки едни към този момент инфектиран човек - е сред 3,6 и 4,0. Това значи, че в случай че 75% от хората, които имат ковид, не бъдат лекувани и сложени под карантина, смъртоносният вирус ще продължи да се популяризира неуморно.

За съпоставяне За съпоставяне главният репродуктивен брой на инфекцията при вируса SARS при започване на хилядолетието беше сред 1,1 до 4,2.

Има и значимо предизвестие: "Нашите констатации са сериозно подвластни от догатките, залегнали в основата на нашия модел, периодите и отчитането на доказаните случаи. Съществува забележителна неустановеност, обвързвана с огнището на този ранен стадий ", се споделя в документа.

"Подчертаваме, че тези прогнози дават мощни догатки, че евентуално не се ползват никакви контролни интервенции ".

Критичното в този модел на английските вирусолози е, че даже и на практика целият въздушен трафик да бъде прекратен, това единствено ще забави епидемията. "Това значи, че китайските управляващи са чакали прекомерно дълго, с цел да работят уверено ".

"Все още обаче сме в първите дни на това огнище и има огромна неустановеност както в мащаба на епидемията, по този начин и в основната епидемиологична информация по отношение на предаването на болестта. Въпреки това, бързината на растежа на случаите след признаването за съществуването на зараза е доста по-голям от този, следен при огнища на SARS или MERS-CoV “, се споделя в отчета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР