Британски изследователи са разработили технология за улавяне на движението, която

...
Британски изследователи са разработили технология за улавяне на движението, която
Коментари Харесай

Нова технология позволява на стопаните да създават цифрови аватари на кучетата си

Британски откриватели са създали технология за хващане на придвижването, която разрешава кучета да бъдат цифровизирани , като за задачата не е нужен специфичен костюм и се употребява единствено една камера, заяви " Сайънс дейли ".

Обикновено дигитализирането на куче е същото като на човек - постанова потреблението на посипан с маркери костюм и многочислени камери. Компютърни експерти от университета на Бат обаче са намерили метод да опростят процеса. Разработката им може да откри редица приложения - от развлекателния бизнес до ветеринарните грижи.

Екипът стартира работата си, придържайки се към общоприетия развой - костюм и многочислени камери . След като образова компютърен модел на походката и стойката на 14 породи кучета, целият спомагателен хардуер става непотребен. Единична RGBD камера, която записва и отдалечеността на обектите, се оказва задоволителна, за улови и предвижда придвижванията на кучето, и да ги пресъздаде виртуално.

" В развлекателната промишленост проучването ни може да помогне за по-автентично пресъздаване на придвижванията на виртуални животни във филми и видеоигри.
Собствениците на кучета също могат да употребяват технологията, с цел да основават цифрови аватари на питомците си на компютрите, което е много занимателно ", споделя Шиниъд Киърни от изследователския екип.

Като се оставят настрани игрите и заниманията, новата технология може да се окаже скъпо средство за ветеринарите , които наблюдават здравословното положение на кучетата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР