Британски изследователи опитват нов метод, с който смятат, че могат

...
Британски изследователи опитват нов метод, с който смятат, че могат
Коментари Харесай

Може ли да се отложи настъпването на менопаузата?

Британски откриватели пробват нов способ, с който считат, че могат доста да забавят настъпването на менопаузата

Десет пациентки към този момент са претърпели първа по рода си интервенция, която се допуска, че ще отсрочи климактериума до 20 години. Процедурата включва премахване на част от яйчниците, която се замразява. Когато дамата се приближи до възрастта на менопаузата, тъканта се размразява и реимплантира, с цел да възвърне по-младите си естествени хормони, изясняват учените.

Оперираните дами са на възраст 22-36 години. Процедурата е осъществена в медицински център в Бирмингам.

Проблемът с менопаузата става все по-сериозен с увеличението на междинната дълготрайност на живота при дамите. Преди век тя е била към 50 години. Сега дамите живеят към 75 години. Това значи, че прекарват към три десетилетия в менопауза.

Големият проблем не е, че не могат да зачеват, а че намаляването на женските полови хормони води до редица други промени в организма. В климактериума неведнъж се покачва да вземем за пример заплахата от остеопороза и от сърдечносъдови болести.

Идеята на опита е менопаузата да бъде отсрочена във времето и да се понижат здравните опасности за дамите, разясняват английските учени.

Ефектите, които процедурата ще има, няма да бъдат известни няколко десетилетия, до момента в който оперираните дами не доближат възрастта, в която нормално стартира менопаузата – средата на 40-те.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР