Британски изобретатели създадоха иновационна технология за управление клапаните на двигателите

...
Британски изобретатели създадоха иновационна технология за управление клапаните на двигателите
Коментари Харесай

Британски специалисти замениха разпределителния вал на ДВГ с цифрово управление

Британски изобретатели сътвориха иновационна технология за ръководство клапаните на моторите с вътрешно горене, с помощта на която не се постанова потреблението на обичайния разпределителен вал.
Новата технология дава огромна спестовност на гориво и понижава изхвърляните нездравословни излъчвания с 20%. Информацията е на The Engineer.

Неголямата английска компания Camcon Auto сътвори нова технология за ръководство на клапаните на моторите с вътрешно горене. Компанията е работила 6 години с цел да отстрани една от последните аналогови системи в автомобила – разпределителния вал.

„Безпрецедентното равнище на надзор може да вдъхне нов живот на моторите с вътрешно горене“ – сподели ръководителят на компанията Марк Гостик. „Към сегашен ден горенето в ДВГ отчасти се управлява от компютъра – да вземем за пример, горивото и искрата. Но подаването на въздух е един от най-важните процеси и до момента се управляваше по аналогов път„.

Новата технология е изключително подобаваща за хибридните коли. С новата технология ДВГ е доста по-малък и освобождава доста място.



Тестовете на системата с двулитров 4-цилиндров мотор Ingenium на Jaguar Land Rover демонстрираха 7,5% спестовност на гориво и 20% понижение на нездравословните излъчвания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР