Британски и китайски учени са разработили платформа за лечение на

...
Британски и китайски учени са разработили платформа за лечение на
Коментари Харесай

Революционно: Откриха как да се лекува рак на панкреаса на база вирус на едра шарка

Британски и китайски учени са създали платформа за лекуване на, основана на модифициран вирус на едра шарка , оповестява БГНЕС. Вирусите, които могат селективно да заразят и убият раковите кафези, известни като онколитични вируси, съставляват обещаващ нов клас лечебни средства за битка с рака. Онколитичните вируси убиват раковите кафези посредством разнообразни механизми и индуцират мощни антитуморни имунни реакции, само че приложените способи на онколитична вирусотерапия към момента не са в положение да обезпечат дълготрайно изцеление. За най-хубави резултати е належащо вирусите да се доставят непосредствено в клъстерите на раковите кафези , а това не постоянно е допустимо, изключително при положение на надълбоко вградени тумори или разпространяване в тялото под формата на метастази.
Изследователи от Лондонския университет " Кралица Мери " и Университета в Чжънджоу са създали мощна лечебна платформа, която употребява модифициран вирус на едра шарка за лекуване на рак на панкреаса, най-смъртоносния рак. В предклинични изследвания след въвеждането на нов онколитичен вирус, наименуван VVL-21, учените следят мощен антитуморен имунен отговор . Използването на VVL-21 също покачва чувствителността на туморите към лекуване с имунотерапия, известна като инхибиране на имунната контролна точка (ICI). За да създадат вирусните частици по-устойчиви на въздействието на имунните кафези на тялото, откривателите са инжектирали дружно с вируса особено вещество - инхибитор PI3Kδ.
 Нов необикновен признак за рак на панкреаса Нов необикновен признак за рак на панкреаса
Бритaнcки лeкaри пocoчихa нeoбичaeн cимптoм нa рaк. Зaключeниeтo e нa cпeциaлиcти oт Саnсеr Rеsеаrсh UK, цитирaни oт zdrаvе.tо. Cпoрeд...
По този метод новата лечебна платформа, препоръчана от създателите, включва композиция от модифициран VVL-21 вирус, инхибитор PI3Kδ и инхибитор на имунната контролна точка. Комбинираното потребление на тези три лечебни средства, както сочат резултатите от предклинични изследвания, доста е нараснало степента на преживяемост на пациентите с рак на панкреаса. " Тази платформа предлага мощно лечебно средство за по едно и също време ориентиране към голям брой аспекти на рака на панкреаса. Удобно е да се ползва като интравенозна инжекция и доста усъвършенства вероятностите за очистване на тумори и попречване на рецидиви. Също по този начин е подобаваща за лекуване на други типове тумори ", заяви за пресата Лондонския университет " Кралица Мери ". Авторите се надяват да стартират клинични изпитвания на новата платформа в близко бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР