Британски и белгийски служители на реда съобщиха, че са арестували

...
Британски и белгийски служители на реда съобщиха, че са арестували
Коментари Харесай

Арестуваха албанци в операция срещу трафик на мигранти

Британски и белгийски чиновници на реда оповестиха, че са арестували трима души, обвинени в присъединяване в мрежа за контрабанда на хора от Албания.

Белгийската федерална полиция задържа двама мъже на 34 и 44 години от Бейсингстоук в Южна Англия в крайбрежния град Ньовпоорт рано в неделя дружно с 12 мигранти, за които се допуска, че са албанци.

По-късно Националната организация за битка с престъпността (NCA) арестува трети мъж в Ейлсбъри, също в Южна Англия, по съмнение в подкрепяне на противозаконна имиграция.

Смята се, че албанските незаконни групи са измежду главните участници в трафика на мигранти през Ламанша към Англия от Северна Европа.

Според статистиката на английското държавно управление жителите на Албания съставляват най-голямата група, която прави пресичането с дребни лодки.

Правителството в Лондон даде обещание да форсира извеждането на албанците, които са влезнали нелегално в страната.

Командирът на клона на NCA Колин Уилямс съобщи: " Смятаме, че тази интервенция е разрушила хипотетична проведена незаконна група, занимаваща се с незаконно вкарване на хора в Обединеното кралство. "

Борбата с контрабандата на хора е " безспорен приоритет " и похвали съдействието с Англия и европейските сътрудници, съобщи Белгийският прокурор Франк Деместер.

Пресичането на Ламанша с дребни лодки се трансформира в политическо главоболие за министрите на Англия, които се зарекоха, че Брекзит ще докара до по-строг имиграционен надзор.

Броят им е достигнал рекордни равнища, което води до закъснение на молбите за леговище и усилва разноските във връзка с жилищното настаняване и други обществени услуги.

NCA съобщи, че има повече от 60 " живи " следствия на мрежи или лица от " най-високото равнище " на проведената имиграционна престъпност или трафика на хора. Много от тях са основани в чужбина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР