Британски фирми предлагат на служителите си ден на махмурлука, ако

...
Британски фирми предлагат на служителите си ден на махмурлука, ако
Коментари Харесай

Британски фирми предлагат на служителите си ден на махмурлука

 Британски компании оферират на чиновниците си " ден на махмурлука ", в случай че са препили вечерта или през уикенда. Ако го употребяват, те работят от у дома и не лъжат, че са заболели, а напряко споделят на шефовете си, че имат тежък махмурлук.

" Това е огромно предимство, тъй като можем да споделяме истината. Също по този начин гъвкавият график е огромно преимущество за сътрудниците с деца, а тези без, даже са с още по-големи, тъй като нищо не им е планувано ", споделя Елли, която работи точно в такава компания, написа Би Би Си, представена от bTV.

Освен това в компанията се предлага и безграничен отпуск.

Шефът на Елли – Клер Кромптън, съосновател на компания в Болтън, споделя, че с цел да се привлекат младежи от Манчестър, би трябвало да се основават и нужните условия.

" Искахме да предложим нещо на по-младата част от популацията, която върви по питейни заведения и се забавлява много. И в случай че моите чиновници знаят, че им следва сходна вечер, те авансово споделят, че желаят да си вземат " ден на махмурлука ", изясни Клер.

Но има и някои особености. Не бива да се злоупотребява с сходни дни, тъй като това прави усещане, изключително в случай че е 2-3 пъти на седмица и се пропущат срещи с клиенти, разясни съоснователят на компанията.

Специалистите в региона на бизнеса считат, че сходно означение на дните (ден на махмурлука), в които може да се работи от у дома, ще насърчават чиновниците да злоупотребяват с алкохола, което ще навреди на имиджа на компанията.

Другото изобретение, което набира известност във Англия, е гъвкавият график, както и неограниченото количество отпуск.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР