Британски фермери обсъждат организирането на чартърни полети, за да докарат

...
Британски фермери обсъждат организирането на чартърни полети, за да докарат
Коментари Харесай

Британски фермери искат да докарат с чартъри работници от България

Британски фермери разискват организирането на чартърни полети, с цел да докарат служащи от Източна Европа, които да събират реколтата от плодове и зеленчуци. В противоположен случай тя ще остане несъбрана. Фермерите са предизвестили за тази заплаха държавното управление, съобщи английското издание " Гардиън ".

Голяма част от служащите в английските ферми са сезонно наети от Източна Европа. Заради разпространяването на ковид и прекъсването на полетите сега производителите на плодове и зеленчуци не могат да намерят служащи, които да събират реколтата. През последната седмица имаше апели към британците да отидат да работят на полето, с цел да се обезпечи храна за популацията.

Въпреки това все още има потребност от наемането на още 90 000 души и то в границите на няколко седмици. От компанията за асортимент на личен състав " Конкордия " изясняват, че са имали подготвеност да обезпечат 10 000 служащи от страни отвън Европейски Съюз, само че поради рестриктивните мерки за хора от такива страни, те няма по какъв начин да дойдат. Така оставали няколко европейски страни, които обаче или са забранили пътуванията на жителите си, или пък те няма с какво да дойдат до Англия. Такъв е казусът с България, която към момента не е спряла излизането от страната, само че пък постоянни полети до Острова няма.

От " Конкордия " са пресметнали, че обезпечаването на чартърни полети за служащи от България ще коства по 250 паунда на човек. Планът се обсъждал с фермерския съюз и организацията на компаниите за трудово ходатайство във Англия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР