Британски експерти създадоха хапче против диабет, което съдържа хранителна съставка

...
Британски експерти създадоха хапче против диабет, което съдържа хранителна съставка
Коментари Харесай

Създадоха хапче против диабет, съдържащо съставка на шоколада

Британски специалисти сътвориха хапче срещу диабет, което съдържа хранителна съставна част на шоколада - флаванолите, написа в. "Дейли мирър ".
Анализ на над 80 проучвания сподели, че флаванолите усъвършенстват контрола на кръвната захар, понижават равнищата на нездравословните мазнини в кръвта и оказват помощ да се избегнат други дълготрайни вреди, свързани с диабета, предава Българска телеграфна агенция.
Производителите на хранителни добавки от "Кембридж нютрасютикъл " сътвориха "КокоАктив ", което под наименованието "Блъд флоу + " беше първото шоколадово хапче във Англия, утвърдено от Европейския орган за сигурност на храните.
"Има от ден на ден доказателства от разнообразни проучвания, които демонстрират позитивните резултати на флаванолите от какаото за нашата сърдечносъдова система ", сподели представителят на английската компания Адам Клийвли.
Но ръководителят на едно от проучванията лекар Соня Рамос от испанския Институт по просвета и технологии на храните и храненето в Мадрид предизвестява, че резултатите не дават зелена светлина на пристрастените към шоколада диабетици.
"По-голямата част от продаваните в магазините шоколади или какао съдържат малко флаваноли и доста захар и калории, които могат да влошат равнищата на кръвната захар при пациентите с диабет вид 2 ", сподели тя.
Тя добави, че са нужни още проучвания, с цел да се дефинират оптималните дози на банкет на флаванолите в какаото.
Членовете на екипа на "Блъд флоу + " се надяват, че резултатите от работата им ще бъдат подкрепени от доста по-мащабно 5-годишно изследване на 18 000 души от Харвардския университет в Съединени американски щати. Неговата последна цел е да откри дали съставката на какаото оказва помощ против инфаркт, инсулт и деменция. Първите резултати се чакат към 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР