Британски диетолози посочиха продуктите, които при постоянна употреба значително понижават

...
Британски диетолози посочиха продуктите, които при постоянна употреба значително понижават
Коментари Харесай

Гарантирано! Кромид и чесън предпазват от рак

Британски диетолози показаха продуктите, които при непрекъсната приложимост доста намаляват риска от рак. Това са кромидът, доматите, горските плодове, гъбите и магданозът, заяви в. "Дейли телеграф ".
Съдържащият се в лука и чесъна алицин се свързва с токсините, които провокират рак, и способства за тяхното извеждане, изясни диетологът Торал Шах.
В доматите има ликопен, който защищава от рак на простатата, като обезврежда свободните радикали.
Съединения в горските плодове блокират интензивността на протеините, които провокират неконтролирано разделяне на клетките.
Гъбите подтикват интензивността на имунната система, а магданозът блокира образуването на кръвоносни съдове в раковата тъкан.
Храната с доста скотски мазнини подготвя към някои типове рак, да вземем за пример на червата, млечната жлеза, простатата и белите дробове. Един от рисковите фактори е наднорменото тегло. Затлъстяването е причина за 14 % от смъртните случаи от ракови болести при мъжете и 20 % при дамите, написа Българска телеграфна агенция.
Промяната на метода на хранене и включването на повече зеленчуци и плодове в менюто понижават вероятността от пораждане на злокачествени болести с 80 %. За профилактика е потребна и средиземноморската диета, която обезпечава омега-6 и омега-3 мастни киселини и доста антиоксиданти и фибри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР