Британски депутати, включително отлъчените от Консервативната партия на Борис Джонсън,

...
Британски депутати, включително отлъчените от Консервативната партия на Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Британски депутати: Завеждаме дело срещу Борис Джонсън, ако не отложи Брекзит

Британски депутати, в това число отлъчените от Консервативната партия на Борис Джонсън, приготвят правосъдни дейности при положение, че министър председателят откаже да изиска отсрочване на Брекзит, в случай че бъде длъжен да стори това посредством закон за блокиране на Брекзит без договорка, оповестява БНР. 

Законопроектът, изискващ от Борис Джонсън да изиска отсрочване на датата за излизане на Англия от Европейски Съюз, с цел да се избегне Брекзит без договорка на 31-ви октомври, се чака да бъде утвърден от кралицата в понеделник. Премиерът обаче съобщи, че е " по-добре да е мъртъв в канавката, в сравнение с да желае отсрочване ".

Сега депутатите се сплотяват още веднъж и са подготвени да отидат в съда, в случай че е належащо мярката да се наложи наложително. В петък квалифицираният от целия политически набор законопроект, предусещащ министър председателят да удължи датата за овакантяване до края на януари, в случай че Народното събрание не утвърди съглашение до 19-и октомври, бе утвърден и от Камарата на лордовете, откакто преди този момент бе гласуван в Камарата на общините. 

Въпреки че държавното управление разгласи, че ще съблюдава закона, Джонсън сподели, че това го задължава единствено на доктрина да написа до Брюксел с искане за " безсмислено отсрочване " на Брекзит. " Дейли телеграф " заяви, че Джонсън е декларирал, че в никакъв случай не би изискал ново отсрочване, а това породи спекулации, че министрите ще опитат да търсят пролуки в закона. 

Като единствен излаз от обстановка министър председателят вижда осъществяване на изключителни общи избори, само че Народното събрание към този момент блокира тази мярка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: