Британски депутати предупреждават, че Уестминстърският дворец е в критичен риск

...
Британски депутати предупреждават, че Уестминстърският дворец е в критичен риск
Коментари Харесай

Британският парламент е заплашен от съдбата на Нотр Дам, предупреждават депутати

Британски депутати предизвестяват, че Уестминстърският замък е в сериозен риск от пожар , който може да се окаже толкоз унищожителен, колкото и пожара в катедралата " Нотр Дам " , в случай че не се подхващат бързи дейности за реституция на разпадащия се интериор на Народното събрание, оповестява " Гардиън ".

Многомилиардна стратегия за възобновяване и възобновяване ще стартира в средата на 2020 година, откакто предходната година депутати гласоподаваха да излязат от постройката, с цел да стартират възстановителните действия.

Екипи за противопожарна сигурност непрекъснато патрулират към неоготическия замък на Уестминстър, който се възпламени 40 пъти единствено сред 2008 и 2012 г., само че дребните пожари бяха бързо изгасени.

През 2016 година, развалена лампа на покрива е предизвикала пожар, който е могъл да се популяризира бързо, в случай че не е открит в точния момент. Остарялата електрическа система на Парламента и лабиринтът от шахти и коридори значи, че един пожар може да се популяризира бързо и непредсказуемо, предизвестяват специалисти.

" Да виждам Париж довечера ми припомня за отговорността на нашето потомство за Уестминстърския замък, изключително за Уестминстърската зала, която датира от 11 век ", изяснява депутатът от лейбъристите Крис Брайънт, който ръководи финансовия комитет, наблюдаващ плана за възобновяване на Народното събрание.

" Твърде дълго отлагаме ограничения за противопожарна сигурност. Части от двореца са остарели като Нотр Дам и ние би трябвало да се уверим, че се взема всяка защитна мярка ".
 Камарата на общините се продъни, теч от покрива приключи работата за деня
Камарата на общините се продъни, теч от покрива приключи работата за деня

Екип от поддръжката на постройката поставя кофи

" Няколко пъти през последната година части зидария паднаха от постройките . Късметлии сме, че никой не е съществено засегнат ", разяснява преди дни министър Дейвид Лидингтън, малко откакто депутатите трябваше да изтеглят камерата на общините заради теч на вода. Той добавя Народното събрание е имал шанс да избегне огромен пожар или случай през последните години.

" По-лошото е, че електрическите, водопроводните, отоплителните и канализационните системи са надалеч над упования им експлоатационен живот и в разрушено положение. С всяка минала година нараства рискът от пагубни пожари ".

Голяма част от остарелия Уестминстърски замък е опустошен при пожар през 1834 година, а по-късно възобновен от архитекта Чарлз Бари, макар че 900-годишната Уестминстърска зала оцелява в тогавашния пожар .

Лидингтън разяснява, че възстановителните работи не биха могли да бъдат избегнати, даже в случай че постройките се трансфорат в музей , а Народното събрание се реалокира в съвременна постройка. " Дори Народното събрание да се реалокира за непрекъснато на друго място, ние ще имаме задължението да възстановим и възобновим постройките ".

" Понякога се твърди, че Народното събрание би трябвало да се реалокира в различен град. Трудността освен това е, че министрите също са депутати и би трябвало да разделят времето си сред отделите и Народното събрание. Така че, в случай че преместите Народното събрание, ще би трябвало да преместите и всички основни държавни отдели и въпреки всичко да плащате за ремонт на двореца. "
 Пожарът в
Пожарът в " Нотр Дам " е изцяло сподавен, стартира следствие

Вече са събрани близо 400 милиона евро за възстановяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР