Британски депутат от Консервативната партия е бил арестуван по подозрение

...
Британски депутат от Консервативната партия е бил арестуван по подозрение
Коментари Харесай

Арестуваха британски депутат за изнасилване

Британски народен представител от Консервативната партия е бил задържан по съмнение в обезчестяване, оповестиха полицията, представена от Би Би Си. Това е следващият компрометиращ епизод за ръководещата партия в Обединеното кралство.

Полицията в Съри, в южната част на Англия, заяви, че мъжът е бил арестуван и за владеене на следени субстанции.

Той е бил задържан в сряда сутринта, след което е бил освободен под условна гаранция, до момента в който трае следствието.

63-годишният Криспин Блънт разгласява изказване в X, посредством което удостовери, че точно той е бил задържан.

" Вече два пъти бях разпитван по отношение на този случай, като първият път беше преди три седмици, когато в началото оповестих за терзанието си от изнудване. Вторият път беше по-рано тази заран под предизвестие след ареста. Арестът беше непотребен, защото съм подготвен да окажа цялостно подпомагане на следствието, което, уверен съм, ще завърши без покачване на обвиняване ", добави Блънт.

Британските медии оповестяват, че Блънт е бил неотложно отхвърлен от партията си, което значи, че в този момент той заседава като самостоятелен в Камарата на общините.

Той е последният народен представител от торите, който е задържан през последните години, и бележи следващ удар за борещата се за оцеляване партия на министър-председателя Риши Сунак, обхваната от кавги.

През май предходната година беше обявено, че народен представител от торите е бил задържан по съмнение в обезчестяване и корист с социална служба, наред с други обвинявания.

През 2020 година народен представител от Консервативната партия също беше задържан поради обвинявания в обезчестяване. Той по този начин и не беше разпознат, а полицията приключи следствието, без да повдигне обвиняване.

Торите на Сунак изостават доста от опозиционната Лейбъристка партия в изследванията на публичното мнение преди общите избори, които се чакат следващата година.

Миналата седмица консерваторите претърпяха две тежки провали на локалните избори от лейбъристите, в това число едно, което беше провокирано от напускането на депутата Крис Пинчър, откакто беше открито, че е опипвал двама мъже.

Неотдавна депутатът от торите Питър Боун беше отхвърлен от Народното събрание за шест седмици поради тормоз и полово принуждение над член на личния състав - глоба, която може да провокира нови частични избори.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР