Католическата църква може да обмисли възкресяване на старата практика след успешно проучване: „Папа Франциск вече го подчерта“

...
Британски членове на католическата църква се върнаха към традицията да
Коментари Харесай

Британски членове на католическата църква се върнаха към традицията да се въздържат от месо в петък – и положителното въздействие върху околната среда е значителен.

Ново проучване на Университета в Кеймбридж и сътрудници показва, че чрез изрязване или намаляване на месото от диетата си веднъж седмично, практикуващите католици в Обединеното кралство, около 10% от общото население , спестява еквивалента на повече от 55 000 тона замърсяване всяка година, според Phys.org. Това е приблизително замърсяването, произведено от 82 000 души, летящи от Лондон до Ню Йорк, според същия източник.

През септември 2011 г. епископите в Англия и Уелс обявиха, че ще призоват католически църковници да съживят вековното традиция на постене от месо в петък.

Изследванията показват, че въпреки че само около 28% от католическото население на страната е променило хранителните си навици въз основа на изявлението на епископите, 55% от тези, които са променили диетата си, са се опитали да ядат по-малко месо в петък, заменяйки месото с други протеини като риба или сирене, докато 41% отрязват месото изцяло в петък, според Phys.org.

„Католическата църква е в много добра позиция да помогне за смекчаване на климата промяна, с повече от един милиард последователи по целия свят“, каза професор Шон Ларком, водещият автор на изследването. „Папа Франциск вече изтъкна моралния императив за действие по отношение на извънредната климатична ситуация и важната роля на гражданското общество за постигане на устойчивост чрез промяна на начина на живот.“

Изследователите казаха също, че ако американските католици поддържат същото безмесно По традиция в петък ще видим повече от 20 пъти по-голямо въздействие върху околната среда в Съединените щати, както е показано в проучването на Обединеното кралство.

„Месното земеделие е един от основните двигатели на емисиите на парникови газове“, каза Larcom пред Phys .org. „Ако папата възстанови задължението за безмесни петъци за всички католици по света, това може да бъде основен източник на евтини намаления на емисиите, дори ако само малцинство от католиците изберат да се съобразят, както откриваме в нашия казус.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР