Британски биолог твърди, че е разгадал загадката на чудовището от

...
Британски биолог твърди, че е разгадал загадката на чудовището от
Коментари Харесай

Британски биолог твърди, че е разгадал загадката на чудовището от Лох Нес

Британски биолог твърди, че е разгадал загадката на чудовището от Лох Нес … Най-популярната доктрина за това какво в действителност е Неси се смята версията, че чудовището е античен воден плезиозавър (Zona666.com). Споменава се също и теорията за голяма змиорка. Но биологът Хенри Бауер има своя позиция за това. Пенсионираният професор по химия и биология Хенри Бауер твърди, че след години на изследване на неуловимото страшилище Неси от шотландското езеро Лох Нес, най-сетне е схванал какво тъкмо е това създание. Според Бауер, хората са били заблуждавани в продължение на няколкостотин години …



Според неговата доктрина, в антични времена, когато равнището на водата там било доста по-високо, огромни праисторически морски костенурки инцидентно попаднали от океана в езерото. Тогава водата спаднала и костенурките се оказали в капан. През идващите епохи те се приспособили добре в локални условия на живот. Четете още: Сонар открива загадъчна 9-метрова фигура във водите на Лох Нес Известно е, че в съвремието морските костенурки могат да доближат доста огромни размери – дължина от един и половина метра. В древността е имало и доста по-големи екземпляри. Версията, че Неси е тип морска костенурка, оживял до наши дни, е непозната за науката, само че тя наподобява на Бауер доста по-правдоподобна от тези теории, които считат Неси за воден динозавър.



Костенурките дишат въздух, само че прекарват по-голямата част от времето си във водата, излизайки на сушата единствено по време на размножителния интервал и снасянето на яйца. Те могат да имат много дълги вратове, а техните плавници са доста сходни по конструкция с плавниците на изчезнали водни динозаври като плезиозавъра или мозазавъра (Mosasaurus).



Плезиозавър Когато хората виждат глава с огромна уста и дълга шия, или огромни плавници във водата, те може би виждат просто една огромна костенурка.



Снимка, направена в дълбините на Лох Нес Бауер проучва доста разкази на очевидци, както видео и фото доказателства за съществуването на Неси и стига до заключението, че хипотезата, че Неси е голяма змиорка, която сега е най-популярната, не устоя на рецензия. Но, версията за огромна костенурка е правдоподобна …
Дори скептиците и критиците на съществуването на мистериозно страшилище в Лох Нес признават, че езерото е доста огромно и надълбоко, и в него има толкоз доста риба, че може да изхрани цяла група огромни хищници.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР