Британски адвокат, който се занимава с човешки права обяви, че

...
Британски адвокат, който се занимава с човешки права обяви, че
Коментари Харесай

Вирус хакна адвокат през WhatsApp

Британски юрист, който се занимава с човешки права разгласи, че е бил нападнат от шпионски програмен продукт от приложението WhatsApp, заяви английският „ Гардиън ”.

Преди това някой е схванал с какво тъкмо се занимава той.

Иронията е, че юристът, който е изискал да остане неизвестен, е част от гражданско дело против Израелската разследваща компания NSO Group.

Тя е основала комплицирания злотворен програмен продукт Пегас. Той е употребен против мексикански публицисти и прочут саудитски отстъпник, който живее в Канада.

Според юристът, хакерът неколкократно е опитал да конфигурира Пегас на телефона му през последните няколко седмици.

Потърпевшият акцентира, че няма разбиране кой стои зад офанзивата.

„ Някой би трябвало да е доста обезверен, с цел да опита да нападна юрист с технологията, която самият той проверява в огромно гражданско дело ”, споделя британецът.

От израелската компания споделиха: „ Технологията ни е създадена с позволение на държавното управление и задачата й е да се бори с закононарушенията и тероризма. Компанията не опирира със софтуера – той е предаставен на разнообразни превителствени организации ”.

Адвокатът споделя по какъв начин са почнали офанзивите през WhatsApp.

„ Преди няколко месеца започнах да получавам през WhatsApp видео позвънявания сутринта в доста странни часове. Те бяха доста подозрителни по тази причина се обярнах към компанията за киберзащита Citizen Lab ”, споделя пострадалият.

От Citizen Lab споделят, че това не е първият подобен случай. Много други консуматори са забелязвали „ необикновена интензивност ” в WhatsApp. /Марица.бг

Редакция и превод Росен Саръмов

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР