Британската здравна система е зле подготвена за вълната на коронавируса

...
Британската здравна система е зле подготвена за вълната на коронавируса
Коментари Харесай

Великобритания плаща цената на десетилетие строги икономии в здравния сектор

Британската здравна система е зле готова за вълната на ковид поради траяли едно десетилетие строги стопански ограничения, съобщи някогашният водач на лейбъристите Джереми Корбин. Това са " години на бюджетни съкращения ", за които плащаме през днешния ден, декларира Асоциацията на шефовете в публичното опазване на здравето.

От самото начало на рецесията с Covid-19, който е взел близо 14 000 жертви във Англия, се появиха рецензии за хроничния дефицит във финансирането на Националната здравна работа (НЗС) - обичаната на поданиците на нейно Величество система за универсално и гратис лекуване.

Премиерът Борис Джонсън, който е един от оживелите от пандемията и който към този момент беше заречен милиарди по време на акцията на последните парламентарни избори, към този момент твърди, че ще даде " всичко належащо " на НЗС.

Подобно е ситуацията в редица други страни, по-специално във Франция, където здравните служащи от години показват, с цел да предупредят, че службите за незабавна здравна помощ са на ръба на силите си. В миг, когато лечебните заведения са препълнени с пациенти, а умрелите са хиляди, на медицинския свят се дава обещание широкомащабен проект за болничния бранш от президента Еманюел Макрон.

" НЗС страда от продължителен дефицит на финансиране, който е открит от 2010 година " и " попречва отговора ѝ на ковид ", счита Елиас Мосиалос, учител по здравна политика в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР