Британската верига за сандвичи и кафенета Pret A Manger съобщи,

...
Британската верига за сандвичи и кафенета Pret A Manger съобщи,
Коментари Харесай

Pret a Manger ще купи Eat

Британската верига за сандвичи и кафенета Pret A Manger заяви, че е придобила EAT, с цел да разшири обсега си на вегетарианския и вегански пазар. Компанията възнамерява да преобразува множеството от EAT обектите в магазини Veggie Prets, които ще оферират по-здравословни хранителни артикули и вегетариански на растителна основа.

Първият Veggie Pret бе открит през 2016 година и се разшири до три други местоположения в Лондон и Манчестър. Веригата Pret A Manger е открита в Лондон през 1986 година и сега има над 500 магазина в девет страни. Сандвичите и салатите, които оферират, са пресни и ръчно приготвени всеки ден в кухните на място, употребяващи единствено висококачествени съставки.

EAT претърпя загуби от 17.3 милиона паунда за годината до 28 юни и докара до затварянето на доста магазини в изискванията на сложни търговски условия в High Street. Приходите също паднаха до 94.9 млн. паунда, което е спад с 4% по отношение на миналата година. Pret a Manger също претърпя разтърсвания откакто 15-годишна ученичка умря след алергична реакция, провокирана от яденето на багета на Pret през юли 2016 година В резултат на случилото се, веригата даде обещание да усъвършенства етикирането на продуктите си.

Анализатори вършат връзка сред тази договорка и закриването на обектите Byron, Prezzo and Jamie’s Italian. Хранителните вериги на High Street се борят с възходящата конкуренция на разпространяваното търсене на домашни услуги, предлагани от компании като Deliveroo и Just Eat.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР