Британската валута реагира на решението на британския премиер Лиз Тръс

...
Британската валута реагира на решението на британския премиер Лиз Тръс
Коментари Харесай

Британският паунд реагира на решението на Тръс да подаде оставка

Британската валута реагира на решението на английския министър председател Лиз Тръс да подаде оставка. Лирата стерлинг за първи път се повиши по време на търговията в четвъртък, 20 октомври.

Паундът се увеличи с към 0,5% по отношение на $ до 1,1272 $ от 1,1218 $ при затварянето на търговията в сряда. Въпреки това към 16:00 ч. английската валута към този момент се търгуваше по отношение на $ за 1,125 $, което е спад от 0,49 % от дневния връх от 1,1305 $. В същото време английският борсов показател FTSE 100 се намалява, като все още индикаторът се намали с 0,69 на 100 - от 6955,15 до 6907,5 пункта.

Малко преди този момент през днешния ден Лиз Тръс бе удостоверила желанието си да се отдръпна като началник на държавното управление след единствено няколко седмици на поста. Отчитайки решението, Тръс призна, че не се оправя със отговорностите на поверения ѝ мандат като министър-председател, за който е определена от Консервативната партия. Тя добави още, че ще продължи да извършва отговорностите си до определянето на нейния правоприемник.

Тръс беше на власт единствено 44 дни, което прави премиерството ѝ най-краткото в английската история.

Източник: ФАКТИ


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР