Британската тенис асоциация (ЛТА) е готова да работи с Анди

...
Британската тенис асоциация (ЛТА) е готова да работи с Анди
Коментари Харесай

Британската тенис асоциация е готова да работи с Мъри след края на кариерата му

Британската тенис асоциация (ЛТА) е подготвена да работи с Анди Мъри, когато шотландецът приключи своята професионална кариера. Целта е шотландецът да помогне с развиването на млади тенисисти, които да намерят място в Топ 100 на международната класация на АТP в период от пет години. Мъри, който отпадна още в първия кръг на Откритото състезание на Австралия в понеделник, подлага на критика намерено политиката на локалната тенис асоциация, която не се възползва от неговата отлична кариера, с цел да развие спорта във Англия. Точно след този коментар президентът на ЛТА Скот Лойд съобщи за “Дейли Телеграф”, че е подготвен да работи с Мъри.

" Всички желаеме едно и също - да се възползваме от невероятната кариера на Анди и да превърнем неговите триумфи в традиция. Имали сме и преди диалози с него и майка му Джуди за това по какъв начин да развием програмата за възпитаници. Преди обаче се съгласихме единомислещо, че за Анди е най-важно да се концентрира върху кариерата си. Както той към този момент сподели, децата би трябвало да стартират да упражняват тенис в най-ранна възраст. Най-лесно ще стане с учебна стратегия. Готови сме да му помогнем, когато той реши да стартира този план ", съобщи Лойд.

Директорът Саймън Тайсън добави, че ЛТА е подготвена да изготви 10-годишна тактика за развиване под името " Наследството на Мъри ". " Винаги сме подготвени да приемем Анди в програмата. Той е икона, ентусиазъм и блян за всеки английски тенисист. През първите пет години желаеме да помогнем на петима британци да стигнат до то 100. Кейти Бултър към този момент го направи и се надявам да забележим същото от други четирима до 2023 година ", сподели Тайсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР