Британската тъканна банка Cells4Life пусна две нови услуги за извличане

...
Британската тъканна банка Cells4Life пусна две нови услуги за извличане
Коментари Харесай

Британската тъканна банка Cells4Life пусна две нови услуги за извличане на стволови клетки


Британската тъканна банка Cells4Life пусна две нови услуги за добиване на стволови кафези при раждането на дете. Това разгласи на конференция в България Уейн Чанън, общоприет шеф на компанията. Едната услуга е за взимане на проби от плацентата, а другата от амниона. Те са утвърдени от Human Tissue Authority (Агенцията за Човешки Тъкани) във Англия и от началото на януари са пуснати на пазара. Предстои да бъдат утвърдени и лицензирани и в България, сподели Даниела Мирчева, шеф на тъканна банка „ Садаса 2007 “, която е формален представител на английската компания Cells4Life у нас.

Стволовите кафези от двете нови технологии могат да бъдат употребявани в доста лечения, свързани с регенеративно лекуване, изясни Д-р Лесли Ан Мартин, шеф на научния отдел в Cells4Life. Тя добави, че амнионната мембрана е доста богата на стволови кафези. Те могат да оказват помощ при кожни изгаряния, диабет, сърдечно-съдоби болести и за лекуването на очите. С клетките от амниона могат да се основават органи за трансплантации посредством 3D принтирането, сподели доктор Мартин. При плацентата се взимат проби и от хорионните въси. Клетките от тях могат да се употребяват при лекуването на кръвоносни съдове, заболяването на Крон, артрити и намаляването на инсулина при диабетиците, сподели Д-р Лесли Ан Мартин.

„ Всички родители, които употребяват услугите на Cells4Life би трябвало да знаят, че законодателството във Англия не разрешава унищожаването на проби. Българите, които ни се доверят би трябвало да са спокойни, че откакто стволовите кафези са изпратени в нашите лаборатории, те се пазят от закона и държавното управление на Англия “, изясни Уейн Чанън. Според него сега това е най-сигурната страна в света за предпазване на стволови кафези. Компанията Cells4Life разделя пробите на порции и ги изпраща в разнообразни свои лаборатории за сигурност. Тя има 3 лаборатории във Англия и 2 места за предпазване на стволовите кафези.

Клиентите в България подписват тристранен контракт – с представителството, а точно тъканната банка „ Садаса 2007 “ и с английската Cells4Life за по-голяма сигурност на фамилиите. Офисите са в София, Пловдив и Варна.

Компанията Cells4Life е сертифицирана от Human Tissue Authority (Агенцията за Човешки Тъкани) във Англия и има безграничен лиценз (№11083), под управление на Human Tissue Quality and Safety for Human Application Regulations 2007 (Качество и сигурност за човешко приложение) за набиране, тестване, обработка, систематизиране и предпазване на човешка кръв и тъкан от пъпната шнур. Тъканната банка разполага със документ от UK NEQAS (National External Quality Assessment Service / Национална Служба за Външна Оценка на Великобритания) за оптимална грижа за пациента посредством постановяване на подробна оценка на здравната лаборатория, както и личният състав, работещ в нея. UK NEQAS подсигуряват изследването на Cells4life посредством надеждни и равностойни резултати, където и да са добити. Британската компания е приета от All Party Parliamentary Group (Parliamentary and Scientific Committee/ Парламентарен Научен комитет), който главно е фокусиран върху научните и софтуерни проблеми, предоставящи дълготрайна връзка сред Парламента и Академичните среди във Англия. Cells4life има още документи за GLP (Good Laboratory Practice) - Международни и европейски стандарти за добра лабораторна процедура и GMP (Good Manufacturing Practice) - Международни и европейски стандарти за добра производсвена процедура. Тъканна банка „ Садаса 2007 “ ЕООД, като формален представител на Cells4Life за България, има лиценз от Изпълнителна Агенция по Трансплантации (сега Изпълнителна Агенция за Медицински надзор) за осъществяване на активността.

Информация за Cells4Life

Cells4Life е основана през 2002 година във Англия и сега е най-голямата в страната с над 50% дял от пазара. Присъства в 54 страни, като има представителства в Съединени американски щати, Испания, Италия, Обединените арабски емирства, България и други Стволовите кафези се употребяват за трансплантация и лекуване на редица заболявания, разказани от Европейската здравна асоциация. Представител на Cells4Life за България е Тъканна Банка Садаса 2007 ЕООД, която стартира работа през 2011 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР