Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) в момента без

...
Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) в момента без
Коментари Харесай

Животът на Джошуа преди бокса: Пушех, пиех и купонясвах всеки ден

Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) сега без подозрение е най-голямото има в международния бокс, само че животът преди спорта за израсналия в Англия войник с нигерийски корени не е бил по никакъв начин елементарен.

В едно от последните си изявленията Джошуа разкри, че преди време е бил на прага да провали живота си, откакто се събрал с неправилните хора и имал голям брой проблеми с локалната полиция.

"Никога не съм желал да бъда като Майк Тайсън или Мохамед Али. Аз просто желаех да оправя живота си, да пребивавам като естествен човек ", съобщи Джошуа с желязно изражение на лицето си.

"Когато бях по-млад, пушех, пиех много и купонясвах всеки ден. Обичахме да излизаме с другари и да пием - знаете, че когато ходите на дискотека, гледате да се напиете преди да влезете в нея. Така беше и с мен ", добави британецът.

"В един миг обаче нещо в мен се пробуди - научих за изгодите от здравословния метод на живот и започнах да упражнявам интензивно. Така мозъкът ми стартира да работи в вярната тенденция. Осъзнах, че вместо да се замесвам в кавги на улицата, най-много биейки се, мога да се боксирам на кръга и да ми заплащат за това. Разбрах, че мога да бъда или най-лошото момче в квартала, или добър боксьор, който си изкарва прехраната с това. Да живееш добре не е толкоз мъчно, просто би трябвало да прецениш какво е най-добре ", приключи Джошуа.

28-годишният Джошуа все още е международен първенец на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория, като в последната си среща победи някогашния първенец на WBO Джоузеф Паркър пред 80,000 фенове на стадион "Принсипалити " в Кардиф, Уелс.

Британецът е единствено на крачка от това да стане пъврият неоспорим първенец в тежка категория, който да държи четирите съществени трофеи в дивизията (Майк Тайсън е обединявал цялата тежка категория, само че тогава главните трофеи бяха три).

За тази цел той би трябвало да се изправи против първенеца на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), като екипът на Джошуа към този момент направи първата стъпка, отправяйки оферта в размер на 12,5 милиона $ към американеца. Той обаче счита, че тази сума е прекомерно ниска за най-очакваната боксова среща в света за последното десетилетие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР