Британската строителна компания Go Homes обяви, че е реализирала първите

...
Британската строителна компания Go Homes обяви, че е реализирала първите
Коментари Харесай

За пръв път във Великобритания продадоха жилище срещу биткойн

Британската строителна компания Go Homes разгласи, че е осъществила първите продажби на свои жилищни обекти във Англия с биткойн. Купувачите са двама млади клиенти, които работят в IT сферата.

Единия от парцелите е 4-стаен апартамент в градчето Колчестър, чиято цена е 350 000 паунда. Новият притежател е купил парцела за отдаване чартърен.

Вторият парцел се намира в Хъртфордшиър, а цената е 595 000 паунда. Клиентът е спечелил парите от онлайн търговия и игри.

„ Това е първият образец с продажба на парцели посредством криптовалута. Може да се каже даже, че е исторически. Покупката на недвижимости посредством виртуални валути ще се трансформира в всеобща процедура през идващите пет години. За последния половин век промишлеността на недвижимите парцели не се промени доста и в този момент това е опция тя да се възползва от новите технологии. Прозрачност и сигурност. Това са двете преимущества на заплащането с виртуална валута”, споделя Ед Късон от Go Homes.

Двете здания, в които са купени парцелите, към момента са в стадий на градеж. Ще бъдат подготвени през 2018 година

От компанията декларират, че и в бъдеще ще продължат да продават парцели против биткойни. В момента в стадий на градеж са 250 жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР